DSS: Nova pljačka u organizaciji SNS-a

1
825

0011_4Beogradska gradska vlast je preko svog JKP „Infostan“ organizovala pljačku građana dostavljajući račune za septembar mesec uvećane za iznos osiguranja stana kod kompanije „Đenerali osiguranje Srbija“.

Računi „Infostana“, kojima se vrši objedinjena naplata isključivo komunalnih usluga, a koji sadrži i iznos osiguranja stana bez saglasnosti građana, predstavljaju drsko otimanje novca prevarom i Demokratska stranka Srbije zahteva hitnu intervenciju javnog tužilaštva, po službenoj dužnosti, kao i Agencije za borbu protiv korupcije.

JKP „Infostan“ ni na koji način nije svojim dopisom obavestilo korisnike o tome da će plaćanje računa u celosti predstavljati zaključivanje ugovora sa „Đenerali Osiguranjem“.

Ogromna većina građana će povećanje iznosa računa tumačiti kao posledicu povećanja cena komunalnih usluga, koje se računima naplaćuju.

Građani koji komunalne usluge plaćaju trajnim nalogom će ovu „uslugu“ platiti, a da ne znaju da ona postoji, jer banka plaća konačan iznos računa, ne obazirući se na stavke.

U pitanju je prevara i pljačka u režiji Srpske napredne stranke, čiji je neposredni izvršilac direktor JKP Infostan, Veselin Marković.

Realizacija posla koji na prevaran način donosi „Đenerali osiguranju“ oko 60 miliona dinara mesečnog prihoda na teret građana, dogovoren neposrednom pogodbom gradske vlasti i privatne kompanije, predstavlja kriminal kome je sve građane izložio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, bez čijeg znanja ova pljačka ne bi mogla da se organizuje.

(saopštenje Demokratske stranke Srbije)

1 KOMENTAR

  1. Demokratska stranka Srbije pokusava da skuplja jeftine politicke poene dizuci buku oko uvodjenja dobrovoljnog osiguranja domacinstva preko uplatnica JKP „Infostana“. Dok je ta stranka bila na vlasti nije bilo problema da se takvo osiguranje uvodi za DRZAVNU KOMPANIJU “ DUNAV“. Posto sada vise ne moze da bude zastitnik „DUNAVA“ i da svoje kadrove razmesta, odjednom su se zabrinuli da „stite prava gradjana“. Svi politicari koji su najmanje u zadnjih 20 godina bili na sceni politickoj u Srbiji treba da budu pocisceni gvozdenom metlom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime