Đurić svaljuje na druge krivicu za izdaju

0
961

Izjava Marka Đurića da je Priština u pravu kada kaže da Srbi sa ličnim kartama Republike Srbije ne mogu da se kreću južnom srpskom pokrajinom jer je to rezultat loših pregovora Borka Stefanovića iz 2011. godine je još jedna u nizu prevara Vlade Aleksandra Vučića.

djuric
PB KiM: Đurić laže da bi svalio krivicu na druge za izdaju koju sprovodi

Naime, tokom predizborne kampanje 2012. godine sadašnja vladajuća nomenklatura gromoglasno je obećavala Srbima na Kosovu i Metohiji da će poništiti sve Borkove dogovore. Sadašnji predsednik Srbije je na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici to više puta ponovio a ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin je na istom mitingu plakao pred građanima zbog nepravednih Borkovih dogovora zaklinjući se da kad oni dođu na vlast da će te dogovore ukinuti.

Nažalost, ne da ih nisu ukinuli nego su nastavili da ih sprovode u delo idući i korak dalje potpisujući Briselski sporazum kojim se Srbija prektično odrekla Kosova i Metohije pa je još ostao sporazum o dobrosusedskim odnosima kojim treba da se stavi tačka na otimanje južne srpske pokrajine. Postavili su klasičnu granicu između Kosova i Srbije a tokom međunarodnih konferencija uvažavaju sve simbole i ambleme nezavisnog Kosova srdačno se sastajući sa čelnicima separatističke oblasti zvane nezavisno Kosovo. Dok su ranije prebacivali Borisu Tadiću što se samo rukovao sa Hašimom Tačijem na aerodromu u Dubrovniku danas premijer Srbije divani sa istim kao sa najboljim prijateljem.

Ustavni sud Srbije je sve Borkove dogovore, doduše sporo, ali ih je ukinuo. Od uredbe o slobodi kretanja, administrativnim granicama, preko ličnih dokumenata, do katastarskih knjiga. Iako je dužna sadašnja vlast da odluke Ustavnog suda sprovede u delo ona to ne čini jer bi time ugrozila navodni evropski put Srbije. Zato izjava Marka Đurića da će on ponovo da vodi pregovore sa Prištinom o srpskim ličnim kartama Srba sa Kosova i Metohije ne bi li sporazum poboljšao je politička glupost. On nema potrebe da vodi nikakve pregovore već samo treba da primeni odluke Ustavnog suda, koje taj dogovor poništavaju.

Da Vas podsetimo:  Baba, koliko je Stanića ubijeno u ratu?

Po svemu sudeći ovo nisu jedine nevolje koje snalaze Srbe na Kosovu i Metohiji jer u okviru poglavlja 35 predviđa se dalje gašenje preostalih institucija srpske države, opština, zdravstvenih i prosvetnih ustanova, jednostavno svega što ima miris države Srbije. Izdaji nikad kraja.

Saopštenje Patriotskog bloka KiM

U Kosovskoj Mitrovici
19.12.2015. godine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime