Dušeci i posteljina na ORL odeljenju kao iz horor filma

0
997
Foto: printscreen

Valjevka Ognjenka Vučko Dušković na društvenoj mreži fejsbuk pokrenula je humanitarnu akciju kako bi od prikupljenog novca bili obezbedjeni posteljina i dušeci na odeljenju ORL u valjevskoj Bolnici. Fotografije koje je Ognjenka objavila, nakon što je sa detetom boravila na pomenutom odeljenju, svedoče o užasnom stanju na ovom odeljenju što je ujedno bio njen motiv da sama opremi posteljinama dečiju sobu ORL.

Nakon što je sa detetom boravila na odeljenju ORL u valjevskoj bolnici malo je reći da je Ognjenka bila šokirana onim što je tamo videla. Pocepane posteljine, polutruli dušeci, jastuci, ćebad koja su isečena, odnosno skraćena , a kojima se deca pokrivaju. U objavljenom snimku na društvenoj mreži fejsbuk Ognjenka kaže da su ćebad stara više od 40 godina .

„Odeljenje gde sam ja ležala sa detetom je Orl i to je užas. Tu ima 8 dečijih krevetaca i 17 kreveta. Deca nemaju gde da leže , dušeci su u fazi raspada, posteljina pocepana, ćebad od pre 40 godina. Zato sam odlučila da ja doniram za dečiju sobicu sve što njima treba i tu ulaze jastuci, posteljine , jorgani. Njima su potrebni jorgani, ćebad su skraćena i užasna od pre 40 godina. Time nam se deca pokrivaju“, rekla je Ognjenka u uvodnom izlaganju situacije na ovom odlejenju bolnice.

Slike koje je Ognjenka na svom fejsbuk nalogu objavila upravo svedoče o tome i nedvosmisleno ukazuju da su stvari koje ona pominje hitno neophodne. „Verovatno medju vama ima onih koji imaju dušeke ili ih proizvode, bilo bi lepo kada bismo imali takvu donaciju da ih zamenimo, to je trulo. Svaka uplata je dobrodošla i koliko ko može jer bilo bi lepo da imamo po dva para bar da to može da se menja. Nisu samo kreveci u pitanju već i kreveti na kojima leže majke koje su u pratnji svoje dece , ali i bolesni , operisani ljudi počev od operacije sinusa do kancera“, navodi Ognjenka u svom videu.

Da Vas podsetimo:  Čelnici opštine Blace za 3h zasedanja primili preko MILION dinara bez zakonskog osnova

Na njenom fejsbuk profilu svi zainteresovani gradjani koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu pronaći podatke o načinu učešća .

Broj računa: 115-0038162238755-24 POZIV NA BROJ ORL DONACIJE

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime