Dva recepta za domaći kvasac: Nakon ovoga ZABORAVIĆETE na kupovni

0
146
Foto: printscreen (opanak.rs)

Opšta panika nastala je u prodavnicama kada se shvatilo da nema kvasca.

Međutim, ovaj problem naše bake nisu imale.

One su, kao i sve ostalo, kvasac pravile same.

Ne samo što je mnogo zdraviji, već ćete ga imati u svakom trenutku, a vaše testo biće podjednako ukusno.

Prvi recept:

od testa umešenog domaćeg hleba uzeti jednu lopticu veličine pesnice i nju zamesiti sa domaćim projnim belim brašnom.Napraviti nekoliko pogačica koje se stave na krpu i na plato da se osuše na promaji.Od svake osušene odlomiti parče i potopiti u toplu vodu ili mleko u koje je dodata kašičica šećera.Takav kvasac brzo uskisne i naraste.

Drugi recept:

Potrebno je izmešati 1dl piva, kašičicu brašna, kašičicu šećera i to ostaviti da prenoći kako biste mogli da ga koristite sledećeg dana.

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime