Dve godine od nestanka Barbare Vitez

0
1455

Za nekoliko dana, tačnije 25. novembra, biće tačno dve godine od kako je nestala Barbara Vitez. Njeni roditelji su neutešni alii razočarani u pojedine institucije koje ne obraćaju pažnju na njihove molbe i tugu.

Barbara je nestala pre dve godine, i od tada niko od zvaničnih institucija nije kontaktirao njene roditelje. Dve godine nemaju preciznu informaciju šta se desilo sa njihovim maloletnim detetom. Mnogima su se obraćali za pomoć, obilazili institucije, negde su ih primali na razgovor, ali najčešće nisu govoreći da ne mogu da im pomognu. Dobar deo policije koji i nisu radili na slučaju, pomagao je koliko može, ali pomoć ni informacije nisu stizale od tužilaštva koje je sada nadležno.Tužilac se čak nije udostojio ni da porazgovara sa neutešnim roditeljima.

Za ove dve godine od Barbarinog nestanka pojavilo se dosta raznih informacija. Većinu smo proveravali uz pomoć policije koja nam je uvek izlazila u susret. Nažalost ni na jednoj od lokacija za koje smo dobijali dojave, nije bila Barbara. Postojale su indicije da je viđena u Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj…Obilazili smo lokacije sa policijama tih zemalja, ali nažalost, nije još uvek pronađena. Njena fotografija nalazi se i na žutoj poternici Interpola.

U narednom periodu ćemo insistirati i od državnih institucija da se aktivnije uključe u slučaj nestanka Barbare Vitez, ali i svih onih koji su nestali i još uvek nisu pronađeni. Zatražićemo i da roditelji budu primljeni na razgovor sa predsednikom i ministrima policije i pravde.

Još uvek ne znamo gde je Barbara, ali jedno sigurno znamo, Barbara nije u Tisi, niti je to veče upala u reku. Naša misija nije samo da pomognemo roditeljima u teškim trenutcima, već i da zahtevamo istinu i angažovanje državnih institucija da se pronađe Barbara Vitez.

Da Vas podsetimo:  I mi smo po nečemu 1. u Evropi, pa neka je i zagađenje

Izvor: www.barbaravitez.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime