Dve strane istog toalet papira

0
901

sns-ds-lgoŽivot u Srbiji sveo se na dokono seosko prelo, na kojem DS i SNS, k’o dve zadušne babe, svaka iz svog ćoška, drndajući vunu drnda i mučeni narod svakodnevnim saopštenjima čija je brkata ćerka bolja prilika za umornog đuvegiju, koji umesto mlade razabira šljivu o koju će da se obesi.

Papir ko papir, mučenik, trpi sve: Pajtićevo poštenje, pravdoljublje, iskrenu zabrinutost za narod koji je do juče s pajtosima šutirao kao šugavo kuče, pa i viziju Srbije kakva bi trebalo da bude, ili bi bila, samo da im je dato još dvadesetak godina vlasti.

S druge strane, na poleđini istog papira, drugom kraju iste batine, otpiše SNS, svodeći svoje uspehe na neuspehe prethodnika i viziju na slepilu sužnjih, prežući demagogiju u čeze, pa čezama u trk oko šljivika u kojem đuvegija merači granu…
Ako je pravda već slepa, istina je, valjda, lice s posebnim potrebama kojem i jedni i drugi nude doživotno izdržavanje u zamenu za imetak i pravo da njime raspolažu kako im volja?!

Realno, situacija u Srbiji bolja je za toliko što „žutih“ više nema na vlasti i lošija taman za toliko što ovi sad vladaju.

Gde je Tadić zabo lopatu ovi su nastavili da kopaju, gde su „žuti“ udarili glavom o zid pa pozvali narod da trkom učini isto- ove šuplje glave isto zvone bijući o noseće zidove, znajući da pametniji popušta i da će zid, sve i noseći, konačno naprsnuti i pući…

Vlast se ipak osvaja samo radi vlasti, ista je to životinjski nagon kod svih, kao pred lovinom ili Stanijinim poprsjem, a narod je tu tek da posvedoči s kojima seks manje boli?

Iskreno, najžalije mi je papira, šta sve on i od koga mora da istrpi, pa to ni Ćićolina u naponu snage i „stvaralačke“ energije trpela nije, trpela je onoliko…
Dozovite se pameti, i vi prošli i vi budući prošli, jer želudac gladnih papir ne puni, niti vari,sns-ds-lgo a ide jesen, doba kada prevriju i njihove laži i vaše istine, pa hoće đuvegija ponekad i da se predomisli, pa odlomi granu koju je meračio za kanapče i premetne u motku, i to onakvu kakvom nas mažete godinama, ubeđeni da verujemo kako i na njoj ima nagrade, kao na štapićima sladoleda, samo ako oližemo do kraja i obližemo se od zadovoljstva i sreće?!

Da Vas podsetimo:  Retrovizor: MRAK (1)

Kad završite s prepiskom čije je ovo gladno siroče zvano Srbija ostavjeno na pragu čatmare u Nemanjinoj, ajte malo među narod.

Ne aktiviste, već narod, u šljivike, da nam objasnite koje su grane valjane za kanapče, a mi ćemo vama od kojih se delju najbolje pritke…

Stari su govorili: „Što nije prošlo vodenicu ne zatiskuje guzicu“, ako shvatate šta to znači, osim što meljete k’o vodenice, al’ u prazno.

Dosta, bre, više vaših pisanija, jer dve ste strane istog papira, koji, da prostite, ne vredi ni da se đuvegija obriše kad ga pritera u šljiviku!

Vi ste „hepatitični“ imali šansu, ali ste se sa rehabilitacije vraćali kao još grđi alkoholičari, a vi vlastodršci užurbano kusurate poverenje da ste se učili na tuđim greškama, uvereni da ćete diplomirati samo ako izučite znanje na svojim.
Prazni stomaci laju dok vaše prazne glave ne čuju ništa osim sopstvenog eha, ubeđeni da je glas naroda!

A, kad narod progovori, mali će vam biti i šljivici i koprivišta i trnje da u njih zalegnete, zato manite se praznih slova na papiru, džakove na ramena, pa polako u vodenice…

Da zatiskujemo guzice, ili da nekog presavijemo preko kolena, pa po guzici…

Mihailo Medenica

Dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime