Dveri prekinule Nikolićev govor

0
2019

bosko-obradovic-dveri-cacakOdbornici Pokreta Dveri na čelu sa Boškom Obradovićem prekinuli su današnju svečanu sednicu Skupštine grada Čačka u trenutku kada je za govornicu izašao Tomislav Nikolić da primi priznanje prvog počasnog građanina grada Čačka.

Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Čačka, 12 odbornika Pokreta Dveri prekinulo je govor Tomislava Nikolića zvižducima i glasnim negodovanjem zbog nezasluženog dobijanja priznanja prvog počasnog građanina grada Čačka.

Više desetina policajaca u civilu okružili su odborničku grupu Dveri, obarali odbornike na pod i oduzimali pištaljke i trube, i posle višeminutnih koškanja i incidenata fizički izneli svih 12 odbornika iz sale na očigled preko 700 zvanica na svečanoj sednici. Sve ovo posmatrao je i Predsednik Srbije Tomislav Nikolić lično i ni na koji način nije reagovao na intervenicju policije i izbacivanje 12 odbornika čija je svečana sednica gradske skupštine upravo bila u toku.

Dakle, oni za koje je glasalo 15% Čačana na prošlim lokalnim izborima izbačeni su iz sale, a oni koji nikakve veze sa Čačkom nemaju dobijaju priznanja grada. Ovo je najbolja slika režima Tomislava Nikolića, Velimira Ilića, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića: oni bi samo da se slikaju i emituju laž na medijima, oni bi samo da jedni drugima dodeljuju ordenje i priznanja, oni ne trpe slobodu misli, oni sprečavaju da se čuje istina, oni angažuju policiju da skloni svakoga ko im istinu govori u lice, da bi u sali ostali samo oni i medijima predstavili da je u Srbiji i Čačku sve u redu i da nema nikakvih problema.

Odbornici Dveri nisu kršili javni red i mir, nisu nikoga bezbednosno ugrožavali: oni su samo mirno stajali i iskazali svoje mišljenje glasnim negodovanjem i zvižducima na svečanoj sednici skupštine čiji su odbornici, kao što je to čest slučaj u mnogim parlamentima sveta. Oni kojima smeta istina, oni koji bi da zabrane svaki opozicioni glas, oni koji vladaju uz pomoć medijskog mraka, poslali su policiju da eliminiše legalno izabrane odbornike skupštine grada i omogući da jedni drugi dodeljuju priznanja na bruku i sramotu građana Čačka i Srbije. Tomislav Nikolić umesto da odbije priznanje koje ničim nije zaslužio – dozvoljava sebi da dođe i postane prvi počasni građanin Čačka iako za Čačak nikad ništa nije uradio.

Da Vas podsetimo:  Šta je na prvom beogradskom Sajmu 1937. godine opčinilo srpskog seljaka


Kakav je to čovek i gde je granica njegovog nemorala?

Tomislav Nikolić ničim nije zaslužio da postane prvi počasni građanin grada Čačka: ni po poreklu, ni po životnom putu, ni po doprinosu Tomislav Nikolić nema nikakvih dodirnih tačaka sa Čačkom. Tomislav Nikolić je izdao sve svoje ideale, prekršio sva svoja predizborna obećanja, ukinuo Ustav Srbije, predao Kosovo i Metohiju i sačuvao krivce za izbornu krađu od krivičnog gonjenja.

Ovo je klasična politička odluka u stranačkom interesu Nove Srbije i Velimira Ilića, koji ovim želi da kupi mesto i u sledećoj Vladi Srbije. Ako je Velimir Ilić nešto dužan Tomislavu Nikoliću – neka to plati iz svog džepa ili preko računa Nove Srbije, a ne preko leđa građana Čačka i grada Čačka.

Na kraju protesta Boško Obradović, član Starešinstva Pokreta Dveri i šef odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka izjavio je da se ponosi odbornicima Dveri, drugim Čačanima koji su se pobunili na svečanoj sednici i svima koji došli na današnji protest, jer je Čačak ponovo dokazao da je grad-buntovnik i da se ne miri sa vladajućim režimima koji rade protiv interesa naroda i države. Ovo je prva narodna pobuna i demonstracije protiv vladajućeg režima kako na Republici tako i u Čačku, i Pokret Dveri će – kao jedina istinska opozicija – nastaviti sa aktivnostima u cilju rušenja ove vlasti.

Informativna služba Pokreta Dveri

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime