Dvostruka bruka

0
142

Da li je u pitanju nova bruka „Autoprevoza“ ili nova bruka čačanskog SNS-a ili i jedno i drugo, procenite sami.

U subotu je rukovodstvo, neki šef, ko će ga znati, da li iz „Autoprevoza“ ili van firme, sa očiglednim uticajem, okrenuo telefon vozača koji je krenuo da do Beograda preveze građane koji su uredno zakupili autobus za odlazak na ekološki protest u Beogradu, i naredio vozaču da autobus vrati u garažu.

Da bruka ne bude kompletna, „Autoprevoz“ je platio drugom prevoziocu da obavi tu turu do Beograda i nazad.

autobusi
Sedam autobusa za tako malo putnika

A već danas „Autoprevoz“ daje ni manje ni više nego sedam autobusa za prevoz članova i aktivista SNS-a u Kraljevo. Mada nije baš jasno zašto je angažovano čak sedam autobusa za aktiviste koji tek mogu da popune jedan autobus.

Dakle za prevoz građana ne može vozilo „Autoprevoza“ a za prevoz SNS mitingaša može svih sedam autobusa.

Nekada je „Autoprevoz“ bio renomirana i ugledna čačanska firma, a danas?

Danas je to prevoznička firma koja od svega čačanskog ima još samo registarske oznake Čačka na svojim autobusima. Danas je to firma koja nema obraza i poslovnog morala, spremna da obustavi sav prevoz putnika u javnom saobraćaju na međugradskim, gradskim i lokalnim prigradskim linijama, kad god treba stranačke mitingaše vladajuće političke stranke da preveze na neku govoranciju lidera te stranke.

Prevoznička firma čije rukovodstvo nema petlju da profesionalno radi svoj posao i koja se plaši da svoje autobuse iznajmi ne samo za organizovani prevoz opozicionih aktivista, već i da obavi unapred plaćen prevoz građana, ako im je namera da tamo gde su krenuli budu učesnici nekog protestnog okupljanja onih koji se sa vladajućom strankom i njenim liderom ne slažu.

Da Vas podsetimo:  Uzbunjivač kažnjen jer je prijavio nezakonito zapošljavanje u Šestoj beogradskoj gimnaziji

Tako je bilo nekoliko puta do sada, a tako je bilo i danas kada su čačanski naprednjaci krenuli u Kraljevo da tamo budu „statisti u kukuruzu“ jer kraljevački naprednjaci ne mogu da sakupe dovoljno svojih statista.

Ni to nije sve što se da „pročitati“ na fotografiji koja je preplavila društvene mreže u Čačku.Mora da je opasna kriza i među čačanskim naprednjacima kada niko drugi do predsednik Skupštine grada mora da bude „kondukter“ koji prebraja, upisuje i raspoređuje one koji su milom ili silom pošli put Kraljeva.

Zašto milom – zato što su članovi, aktivisti, simpatizeri, glasači SNS-a i to je sasvim normalno i legitimno.

Zašto silom – zato što su među njima i zaposleni u pojedinim čačanskim javnim preduzećima i službama koji nisu politički i stranački angažovani, koje manje-više baš briga i za SNS i za ostale stranke, koji su „ucenjeni“ ovim ili onim ili im je „sugerisano“ da svakako krenu put Kraljeva, kao i ranije na druge mitinge naprednjaka. Zato što su na nečijem spisku za „kvotu“, za popunu autobusa, kako bi taj neko dobio poene kod stranačkog šefa i napredovao u stranci ili na nekoj javnoj funkciji na koju ga je stranka dovela.

Tako se valjda kod naprednjaka postaje direktor, poslanik, predsednik Skupštine grada, gradonačelnik, šta god. Kinjiš sugrađane, sve dok si gospodar radnih mesta, javnih budžeta, pozicije na kojoj si se našao, a nemaš osećaj za odgovornost obavljanja javnog posla.

https://www.ozonpress.net

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime