Džem curi iz njih: Mekane buhtle po starinskom receptu

0
680
Foto: printscreen ( opanak.rs )

Sastojci:

20 grama kvasca
100 grama maslaca
4 grama soli
50 grama šećera
1,5 dl mleka
0,5 dl vode
500 grama glatkog brašna
malo maslaca za premazivanje
pekmez
čokolada (po želji)
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac, pola količine šećera, mlako mleko i vodu pomešajte i ostavite na sobnoj temperaturi dok kvasac ne nadođe.
Brašno, so i ostatak šećera izmešajte, te dodajte jedno jaje i maslac koji se opustio.
Dodajte tečnost s kvascem i sve dobro izmešajte dok ne dobijete testo, te ostavite da odstoji 20-ak minuta.
Testo razvaljajte na tanko, te iseckajte a kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadev.
Zamotajte i složite u posudu premazanu maslacem, te pustite još 15-ak minuta.
Nakon što je testo odstajalo premažite ga izmućenim jajem, kako bi dobilo lepu boju.
Pecite na 180 Celzijusa otprilike 20 minuta.
Kad su buhtle gotove pospite ih šećerom u prahu.

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime