Džon Bosnić u emisiji Gost nedelje

0
2221

Džon Bosnić je u dve emisije Gost nedelje prezentovao svoj neobični život rođenog Kanađanina srpskog porekla, koji je proveo na više kontinenata, pre svega u Kanadi, Japanu, Srbiji, ali i na Tibetu, Kini, Indiji i drugim lokacijama. Prvih četvrt veka on je bio uzorni Kanađanin, koji je prvi u generaciji u Novom Branzviku diplomirao na Fakultetu političkih nauka, bio društveno aktivan, sportista, preduzetnik, radio u medijima, najzad postao i politički aktivista, poslanički kandidat. On okončava u susednoj oblasti i gradu Montrealu i postdiplomske studije, ali zbog sukoba sa predstavnicima političke i društvene moći, ne brani samu magistarsku tezu, već emigrira i sledećih godina u potrazi za egzistencijom živi u više zemalja Azije: Kini, Indidiji, dugo je boravio na samom Tibetu… Najzad ostaje više od decenije u Japanu, gde dobija mesto savetnika pri vladi, dobija stalne emisije na gledanoj televiziji, kolumne u tiražnim dnevnim novinama….U ime Japana učestvuje i u pregovorima sa Rusijom oko pitanja južnih Kurilskih ostrva.

Bosnić najzad dolazi devedesetih na Balkan, prvo povremeno, da bi se početkom 2000-ih i nastanio, formirao porodicu, počeo da radi u više oblasti – medija, konsultacija i dr. Njegova snažna identifikacija sa svojim srpskim poreklom preko oca, iako pored niza svetskih jezika koje govori (engleski, francuski, japanski i dr), vremenom savlađuje i srpski, istina sa simpatičnim naglaskom, postaju vrlo dragi nama Srbima prilikom svakog njegovog pojavljivanja u javnosti. Bosnić ima puno energije, i za njega ne postoje nerešivi problemi, on svuda traži rešenje i idealni kompromis, koji momenntalno razoružava sve potencijalne kritičare. Bosnić, posebno u drugoj emisiji Gost nedelje daje niz predloga praktičnih rešenja velikih srpskih problema, u ekonomiji, političkim i širim društvenim pitanjima.

Zbog dužine svoje životne priče, brojnih zanimljivosti, Džon Bosnić je dva puta uzastopce bio u Gost nedelje, koju vodi dr Dragan Petrović, a emisije su izazvale interesovanje publike. Prva epizoda samo na You tube ima već 15 000 pregleda:

Da Vas podsetimo:  Kad vam daju milijarde dolara, morate da stavite potpis! Milan Pašanski

a druga oko 10 000:

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime