E, moja Srbijo

0
1956

Poštovani premijeru,

samoubistvo-Rezultati vaše dobre politike su sve vidljiviji. Gladan narod se ubija, nemaju da prehrane porodice. Vi pričate o avionima i kamionima a svaki dan sve je veći broj samoubistva u Srbiji. Srbija se nalazi na 13 mestu u svetu po broju samoubistva, ali baš se pitam i zašto je to tako. Svaki psihijatar će vam reći da je prvi okidač ekonomska situacija. Poslednje samoubistvo pilota dovelo nas je do pitanja gde ide ovaj naš narod. Jedni se bahate po Tajlandu, a drugi iz kasarne nose hleb. Pričajte vi šta hoćete, ali toga nije bilo ni za vreme Slobodana Miloševića. Smanjili ste radnicima plate, ali svoje ne da niste smanjivali, nego, štaviše, još ste ih povećali. Krijete od naroda da nas čeka još jedno smanjenje plata u maju mesecu.

Ali neka, niste vi krivi, dragi premijeru, treba da nas pljačkate i ponižavate kad ćutimo kao ovce. Ljudima koji primaju 25.000 smanjujute plate i penzije, a gospoda iz ministarstva se bahate! Samo ćuti narode, čekaj akcije po marketima, kupuj kod kineza jer nemaš za bolje, uzimaj telefon za 1 dinar i kupujte bebama jeftine pelene na komad od kojih se osipaju, jer nemate za „pampers“! Koliko to zaposleni u ministarstvima imaju godišnjeg odmora kad malo malo pa mogu putovati. Privatnici zaposlenima daju 15 dana sa sve vikendima i dosta, nema praznika, produženog vikenda, ništa nema samo radi i ćuti, a za platu ne pitaj. Ova klincijada primljena preko veze provodi se i faktički sprda sa ovim narodom, a narod gladan vapi za pomoć. Šta će ljudi, otišli malo u provod sa svojom platom od 30 000 dinara. Gospodine Vučiću kad ste dolazili na vlast tvrdili ste da ste drugačiji i vi i ovi vaši. I rekli ste istinu, drugačiji ste, vi ste mnogo mnogo gori.

Da Vas podsetimo:  Sami se označavaju

Vi premijeru sigurno za ovo putovanje vaših službenika na Tajland niste znali ili ste isposlovao neki jeftini odmor za ove ljude, koji nije ništa koštao narod Srbije. Verovatno su otišli tamo da provere da li ima neki novi zainteresovani investitor neki “šeik” i na Tajlandu. Bruka i sramota, što ne isposlovaste veće zarade za ovaj gladan narod, redovnu isplatu plata. Ne to se niste setili. Sigurno imate previše posla vi radite 25 sati dnevno, ipak treba da budemo uviđajni prema vama.. sve je to za naše dobro. Dokle, ima li kraja farsama i lažima, da li ste se dosta obogatili na leđima ove sirotinje.

Da li ste razmišljali da možda otvorite i sms broj kako bi prikupili novac za sledeću grupu koja treba da putuje možda na Maldive. Kada smo mogli za poplavljene, koji dobiše krov nad glavom (ali malo sutra), zašto ne i za naše mlade savetnike! Ali opet se vraćamo na isto, niste vi krivi, greška je u nama. Treba da nam skinete još pola penzije, pola plate, pa da konačno progledamo i da se priključimo prosvetarima i izađemo na ulice sa motkama. Ja nemam detetu za knjige, majci za lek… a oni kao da rade za vladu Danske, Švedske… a ne siromašnu Srbiju. Ali tako je nama izgleda suđeno, neko na Tajland, a neko pištolj u usta…. Živela Srbija!

Za Korene
Antigona

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime