Ekonomska zajednica

0
118

Da bismo opstali, moramo da stvorimo pravoslavni i slovenski ekonomski i kulturni prostor. Da li će Rusija i Srbija uspeti da okupe oko sebe ostale pravoslavne države, a kasnije i većinu slovenskih?

Prošlo je mesec dana od izbora i nikome se ne žuri da formira novu vladu, pošto je pritisak iz sveta ogroman, a budžet države pred bankrotom. SNS se lomi između Zapada i Rusije i sad je pitanje da li će u vladi biti opoziciona proevropska Stranka slobode i pravde, možda i koalicija MORAMO, ili će SNS vladu da pravi sa SPS-om, a možda i sa Zavetnicima i koalicijom NADA (DSS).

Većina građana Srbije nije za ulazak u EU i NATO. Vlast koja bi izabrala Zapad i uvela sankcije Rusiji, izdala bi svoj narod i Rusiju kao glavnog saveznika. To bi tu vlast skupo koštalo, bez obzira što je patriotska opozicija sada i zavađena i slaba. Sa druge strane, vlast koja bi odbila da uvede sankcije Rusiji ili počela da vodi politiku u skladu sa interesima Srbije, suočila bi se sa ogromnim pritiskom Imperije, ali ne samo vlast, nego i država, to bi pogodilo sve stanovnike i sve privredne subjekte. Kako da se šteta umanji, da se narod sačuva, a privreda razvija u ovim uslovima?

NATO je poslao britanske i holandske vojne avione da čuvaju nebo Rumunije i Bugarske, penzionisani general vojske SAD poziva NATO da pošalje trupe u Ukrajinu i spasi pad Odese, jer je onda Rusija na korak od Moldavije (gde je i Pridnjestrovlje) i Rumunije, a to znači i na korak od Srbije. Velika Britanija, SAD i Nemačka kao i ostale NATO države raspoređuju vojsku u srednjoistočnoj i jugoistočnoj Evropi. Ovaj „pohod na Istok“ NATO država podseća me na zapadnoevropske krstaše iz filma „Nebesko kraljevstvo“ („Kingdom of Heaven“, 2005), tj. kad Gi Lizinjan, vitez koji je ženidbom postao kralj Jerusalima, objavljuje rat Saladinu. Balijan savetuje kralja da odustane, jer vodi vojsku na klanje, ali krstaši ne odustaju, odlaze u pustinju i gube rat. Vojske NATO država mogu da prođu i gore (ako prikupe dovoljno vojnika za rat sa Rusijom), od vojske koju je stvorio Napoleon ili vojske koju je stvorio Hitler i poveo na Rusiju (i Srbiju).

Da Vas podsetimo:  Na redu je Kurti

Ako Rusija pobedi petu kolonu, skoro je nemoguće da će da izgubi u ratu koji je započeo NATO pakt. Naš zadatak je da prioritet Rusije bude dolazak na Balkan i stvaranje saveza pravoslavnih država, posle završetka specijalne vojne operacije u Ukrajini i dogovora oko podele interesnih zona sa Zapadom. Srbija mora sve da učini da se nađe u ruskoj zoni interesa, kao i ostale balkanske, pravoslavne i/ili slovenske države. Da je Srbija jaka i nezavisna država ili da je vodi veliki državnik, sad bi predsednik Srbije bio jedan od glavnih pregovarača između Moskve i Kijeva, ali i Moskve i Bukurešta, Sofije i Atine.

Ako Rusija i NATO ne žele nuklearni rat, mora da se napravi kompromis. Kompromis bi mogao da bude da pravoslavne balkanske države uđu u zonu interesa Rusije, a da baltičke i države Višegradske grupe koje žele da ostanu u NATO i EU, ostanu, pod uslovom da se sklone rakete koje su uperene ka Rusiji i da se povuku vojnici ostalih NATO država iz tih država. Ako to žele građani NATO država, te države mogu imati antihumanizam kao državnu ideologiju, što znači da bi hrišćani postali nepoželjni u tim državama, ali bi mogli da se presele u pravoslavne države ako žele, kao što bi antihumanisti koji ne žele da ostanu da žive u ruskoj zoni interesa ili u hrišćanskoj civilizaciji mogli da se presele u NATO države. To bi mogao biti kompromis, da se izbegne nuklearni rat.

Pošto postoji i mogućnost da će sukob između NATO i Rusije da eskalira, Srbija u ovom trenutku ne može mnogo toga da učini, osim da odlaže uvođenje sankcija Rusiji, a da za to vreme gradi dobre odnose sa Rumunijom, Bugarskom, Severnom Makedonijom i Grčkom i između Rusije, Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije i Grčke. Kad bismo dobili bolju vlast, to vreme bi moglo da se iskoristi i da se napravi dugoročni plan – šta da radimo ako dođe do rata ili ako ne bude rata, ali dođe do podele Evrope i sveta. Da se svet vrati u stanje pre pandemije korona virusa i specijalne vojne operacije u Ukrajini, skoro je nemoguće. U nekim država u svetu ostaće social credit system, u nekim će se uvesti social credit system, a u pravoslavnim državama je nemoguće uvesti social credit system i to je ono što bi trebalo da spaja pravoslavne narode – da se zajedno borimo protiv takvog sistema.

Da Vas podsetimo:  ISPOVEST DOKTORA KOJI JE SREĆU POTRAŽIO U INOSTRANSTVU: Zdravstveni radnici u Srbiji dobri, problem u sistemu!

Rusija će lakše da se odbrani od NATO ako ne izgubi Srbiju, Gruziju i Jermeniju i ako Grčka, Bugarska i Rumunija ne postanu neprijateljske države. Mi ostali ne možemo da opstanemo ako ne postanemo ekonomski nezavisni, a to ćemo postati samo ako sa Rusijom stvorimo ekonomski savez. Države jugoistočne Evrope i crnomorsko-kaspijskog regiona geografski i kulturno bliže su Rusiji, nego Zapadu, čak i one koje nisu pravoslavne ili slovenske, ali su finansijski i tehnološki bliže Zapadu i zavisne od Zapada. Mađarska je više saveznik Rusije, nego SAD, ali je samo zbog ekonomije još uvek deo EU i NATO. Srbija je saveznik Rusije, ali je zbog ekonomije na putu ka EU i NATO. Svi traže velika i uređena tržišta da ostvare „američki san“? Tako je nekad bilo, sad se to menja.

Za Rusiju, ekonomska zajednica pravoslavnih država balkanskog i crnomorskog regiona, plus Mađarska (ako bi ušla u rusku zonu interesa, a Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Uzbekistan da ostanu deo ZND), znači da ima još jedno tržište veličine ZND, duplira tržište koje može smatrati domaćim, otvorenim za ruska preduzeća. Za srpska, bugarska, rumunska, grčka, kazahstanska… preduzeća to bi značilo pristup tržištu sa skoro 400 miliona ljudi. Ako bi se podigao životni standard građana ovih država, to bi bilo veće tržište od tržišta SAD i Kanade, ili veće tržište od tržišta država koje bi ostale u EU. Neko će reći da to nije moguće, jer ove države nisu demokratske ili pravne, ali, to nisu ni evroatlantske države. Samo, pravoslavne i ostale istočnoeropske, evroazijske države mogu postati pravne države, sa razvijenom ekonomijom, ako odole pritiscima Imperije da sprovedu „četvrtu industrijsku revoluciju“ ili da uvedu social credit system. Naše vrednosti su drugačije, takav bi trebalo da bude i naš sistem. Svoju kulturu ne možemo da negujemo ako ekonomski zavisimo od onih koji žele da nam nametnu njihovu kulturu. Naš cilj nije da namećemo drugima naš sistem vrednosti ili uređenja, nego da živimo u suverenim državama u sistemu koji smo stvorili u skladu sa našom kulturom.

Da Vas podsetimo:  Oktobarski prevrat – „posle 90 godina”

Ako trgujemo sa Kinom koja ima social credit system i sa islamskim džamahirijama, možemo da trgujemo i sa Zapadom ako uvede social credit system. Bolje da trgujemo, nego da ratujemo. Ili, ako ratujemo, da to bude ekonomski i kulturni, a ne nuklearni i biološki rat. Da bismo opstali, moramo da stvorimo pravoslavni i slovenski ekonomski i kulturni prostor. U ovom trenutku, to najviše zavisi od Rusije i od Srbije, pošto su ove države na prvoj liniji fronta. Rusija je najmoćnija pravoslavna država, dok Srbija ima dobre odnose i sa pravoslavnim državama, sa kojima Rusija nema dobre odnose. Da li će Rusija i Srbija uspeti da okupe oko sebe ostale pravoslavne države? A kasnije i većinu slovenskih?

autor:Nikola Varagić

https://stanjestvari.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime