EKSLUZIVNO Tajna beleška sa sastanka u SAD četiri dana pred OLUJU: Kristofer Hil podržao Hrvate da izvrše etničko čišćenje!(FOTO)

2
190
Foto: Vaseljenska TV

Oluja nije samo hrvatski već i američki zločinački poduhvat nad Srbima, u kom je lično učestvovao američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil – Do sad neobjavljena Haška dokumenta

Dok su se u javnosti tokom ratova devedesetih, Amerikanci zalagali za mirovna rešenja i pregovore, iza zatvorenih vrata upravo su oni bili ta ratnohušačka strana koja osim što je snadbevala Hrvate oružjem, vršila vojne obuke, oni su i direktno koordinisali vojne operacije hrvatske vojske nad srpskim civilnim stanovništvom.

Istu situaciju smo doživeli i tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. , istovetnu situaciju gledamo u slučaju Rusije, gde upravo Amerikanci zagovaraju mir i to tako što masovno naoružavaju Ukrajinu i čak i naglašavaju da će naoružavanje Ukrajine dovesti do mira.

To imamo i danas na Kosovu i Metohiji i to upravo sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom koji je velikim delom preuzeo upravu i nad spoljnjom i nad unutarnjom politikom Srbije, gde se na potpuno isti način zalaže za mir sa albanskim separatistima dok američka vojska na prostoru južne srpske pokrajine vrši obuke albanskih separatista, pravi vojne baze i dovlači oružje.

Pored brojnih dokaza koji su izneti tokom proteklih godina a koji govore o direktnom učešću SAD na strani muslimana i Hrvata tokom ratova devedesetih, u prilog tome javnosti predstavljamo poverljivi dokument koji je korišćen i kao dokaz u Haškom tribunalu. Reč je o službenoj belešci sačinjenoj nakon sastanka pripadnika hrvatske ambasade sa američkim izaslanicima gde je Hrvatima dato zeleno svetlo da se sprovede zločinački poduhvat Oluja.

Naime, 31. jula 1995. samo četiri dana pred zločinačku operaciju Oluja održao se tajni sastanak hrvatskog ambasadora u SAD Miomira Žužula, Petra Šarčevića i Siniše Petrovića sa tadašnjim državnim sekretarom Ričardom Holbrukom, ambasadorom Robert Frejzerom i aktuelnim ambasador u Srbiji Kristoferom Hilom.

Da Vas podsetimo:  Nekada smo osvajali slobodu, danas pristajemo da budemo robovi

Na pomenutom sastanku američka strana navodi da su Amerikanci veoma zadovoljni uspehom hrvatske armije, kao i specijalnom operacijom uperenom protiv civilnog stanovništva, pre svega etničkog čišćenja Srba sa prostora Zapadne Slavonije, odnosno operacije Bljesak prilikom koje su Hrvati proterali preko 18.000 Srba sa svojih domova, prilikom čega je 283 ljudi ubijeno i nestalo, među kojima je 57 žena i devetoro dece.

Amerikanci na sastanku dodaju da je njihov savet povodom jačanja saveza hrvatske i muslimanske vojske urodio plodom prilikom ratnih dejstava na području Bihaća:

„Američki su predstavnici nekoliko puta čestitali na poslednjim vojnim uspjesima hrvatskih snaga, izričito iskazujući zadovoljstvo takvim razvojem događaja. Time se s jedne strane otklanja vojna opasnost za Bihać, a istodobno, oni situaciju zadovoljno promatraju u kontekstu jačanja Federacije BiH, koju smatraju „svojim čedom“ – stoji u pomenutom izveštaju.

Žužul u izveštaju dalje navodi da je američka strana dala zeleno svetlo za vojnu akciju oko Bihaća i to ne samo u vidu moralne podrške, a kao zaključak se navodi da je američka strana zadovoljna razvojem situacije, podrobnim izveštavanjem od strane Hrvata i da Hrvati ne nasedaju na pregovore sa Srbima već da problem Srba u Srpskoj Krajini reše vojnim putem.

Tajni izveštaj sa satanka neposredno pred Oluju (Foto: Vaseljenska TV)
Foto: Vaseljenska TV
Foto: Vaseljenska TV
Foto: Vaseljenska TV
Foto: Vaseljenska TV
Foto: Vaseljenska TV

Piše: Vesna Veizović / Vaseljenska

 

2 KOMENTARA

  1. Ових дана се баш узбудио амбасадор Кристофер Хил, како то Срби никако да забораве 1999. годину, није фер да“инцидент“тако дуго памтимо….. „Треба ићи напред, не окретати се иза……“ Као да нису присутни сада, са великом извесношћу да будућност не постоји за Србију. Тих ратних година смо имали НАТО као непријатеља, сада су на тој страни „наши „, више и не знамо ко? Почевши од дела полиције, војни врх, политички врх, добар део уметника, књижевника, политичких аналитичара, стручњака самозваних за безбедност……. Утркује се преседник са шефом дипломатије да што гору уштву упути као дипломатског преставника у важне центре…. Сва та „благодет“ долази нам из ваше кухиње господине Хил… Може ли и сме ли се то заборавити???

    • Da mi u Srbiji imamo nezavisnu a ne izdajničku i totalno korumpiranu vladu, ona bi, ili njen predsednik, odmah posle pomenute izjave tog američkog kretena koji na duši nosi ko zna koliko pobijenih Srba, proglasila personom non grata i najurila ga iz Beograda! Ali- ko to da učini? -Ovaj njonjavi AV koji samo kukumači i jauče o našoj zloj sudbini a ustvari ozbiljno radi da pomogne totalnom uništenju Srbije? Baš onako kako mu Ameri i Švabe, a u novije vreme i onaj žgoljavi Francuz-baboje.ac diktiraju! Sve ode u PM -platismo strancima silne pare pozajmljene od kredita koje će otplaćivati naši čukun-unuci da nam svi ti stranci- najnoviji „prijatelji“ pa i „braća“ AV, otmu fabrike, rudna bogatstva, oranice, reke, jezera i šume, pa i radnu snagu koju već tretiraju kao obično roblje! To svet, pre dolaska AV na vlast, nikada nije video- plaćaš strancima da ti unište sopstvenu privredu! I preuzmu SVE. Možda nam tako i treba kada ne znamo da kažemo DOSTA! Ovaj, kako ga naziva ono malo nezavisnih medija u SRB „srpski diktator“ za koga ne važe ni zakoni ni Ustav, danas je izjavio da dolaze novi izbori! Znači prriprema možda planiranom krađom na izborima, ALIBI za sopstvenu i definitivnu veleizdaju Srbije koju bi trebao da potvrdi novi saziv Parlamenta! Da li će izbori možda biti poslednja šansa da ga glasači -običnim krstićem na glasačkom listiću, najzad oteraju sa vlasti možda pravo u Zabelu na zasluženu robiju? Sumnjam. I mi kao narod smo pored Koštunice, Tadića i AV koji su itekako bili njonjavi veä totalno ONJONJAVILI. Niko od pomenutih se nije usudio da na vreme po Rezoluciji 1244 SB OUN pošalje policiju i vojsku na Kosmet. Samo su kukali i jaukali. U smislu -ćuti, može da bude još gore! Gde ćeš, bre, gore od danas?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime