Emir Kusturica više nije Dodikov savjetnik

0
972

Emir Kusturica više nije na platnom spisku Predsjedništva BiH, odnosno nije više savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Naime, odnedavno je sa spiska Dodikovih savjetnika, koji se nalazi na službenoj stranici Predsjedništva BiH, izbrisano ime Emira Kusturice, iako je ranije bio “uredno” naveden kao član kabineta aktualnog predsjedavajućeg kolektivnog šefa države.

Novinari su pokušali u Dodikovom kabinetu saznati od kada i zašto Kusturica više nije među Dodikovim savjetnicima, ali niko od onih koji su se javili na telefon, o tome nije želio govoriti. Ostali članovi kabineta, uključujući i Peru Simića, zvanično savjetnika za informisanje, niti su se javljali, niti su odgovarali na poruke.

Još u maju prošle godine Dodik i Kusturica su bili nerazdvojni drugari, pojavivši se zajedno i na paradi povodom Dana pobjede u Moskvi.

Vlada RS je u oktobru donijela odluku kojom postaje većinski vlasnik Kusturičinog grada kod Višegrada. Kusturici je, tačnije njegovoj firmi “Lotika”, ostalo oko 21 posto vlasništva nad “Andrićgradom”.

Izvor: Frontal

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime