Er Srbija – naprednjačka prevara veka!

0
648
Er Srbija / Foto: printscreen (fsksrb.ru)

Od formiranja ove kompanije postojale su razne sumnje u njeno poslovanje naročito ukoliko znamo da je u ceo ovaj projekat i osnivanje bio uključen grobar srpske ekonomije, Mlađan Dinkić!

Situacija nije nimalo sjajna a pandemija je bila samo okidač u propadanju ovog preduzeća. Naime, Vlada je donela odluku da se i ove godine finansijski pomogne ovoj kompaniji ali problem leži u činjenici da ta “finansijska injekcija” ima samo kratkoročno delovanje.
Ovaj Vučićev eksperiment će u 2021. godini građane Srbije koštati preko 200 miliona evra a da pri tom ne postoji podatak da li će i druga strana obezbediti neka novčana sredstva (Srbija ima udeo 51%, ino partner 49%).

Prosto rečeno, laički, situacija oko Er Srbije je sledeća:
– 200 miliona evra iz džepova građana Srbije je potrebno za pomoć ovom preduzeću u 2021. godini. Time se samo kratkoročno rešava problem.
– Od svog osnivanja, Er Srbija, na svom sajtu nije objavila nijedan periodični niti godišnji finansijski izveštaj.
– Ostvaruje gubitak (pre poreza) od preko 2,5 mlrd dinara prosečno godišnje.
– Od 2015. godine Er Srbija ne uspeva da iz priliva iz redovnog poslovanja pokrije dospele obaveze, pa se manjak sredstava nadomešćivao zaduživanjem.
– Kompanija godinama ostvaruje gubitak iznad visine kapitala.

Er Srbija od svog osnivanja ostvaruje gubitak iznad visine kapitala što je uglavnom odlika gubitaških državnih preduzeća. Nagomilane obaveze „pojele“ su kapital. Na kraju 2019. godine ukupne obaveze Er Srbije iznosile su 41 mlrd dinara i bile su 1,6 puta veće od ukupne imovine preduzeća (26 mlrd dinara),što znači da je kompanija ostvarila gubitak iznad visine kapitala od čak 15 mlrd dinara.

Da Vas podsetimo:  Šta smo sve zaboravili zbog Velje Nevolje

Ne čudi ovakvo stanje ukoliko znamo da je oko osnivanja ove kompanije svoje prste umešao čuveni lopov Mlađan Dinkić a po nalogu Aleksandra Vučića.

Još jedna prevara građana Srbije od strane velikog vođe “Aleksandar Vučić, te 2013. godine, izjavio je da će nova avio-kompanija “Er Srbija” do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu, a ta kompanija postati najmoćnija u radijusu zemalja sa gotovo 100 miliona stanovnika”.

Umesto najmoćnije kompanije dobili smo još jednog ozbiljnog gubitaša!

Izvor: Srpska Stvar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime