Er Srbija se definitivno raspada!

0
334

Osam godina posle slavodobitnog potpisivanja ugovora s Etihadom, Er Srbija se nalazi u ogromnim problemima. Tolikim da ne mogu da realizuju čarter letove svojim avionima i posadom već za to, u vreme ionako smanjenog broja letova zbog korone, angazuju strane kompanije! Iako ER Srbija poseduje posebnu čarter kompaniju nazvanu Avio let, danas su putnici za Antaliju na letu koji je zvanično let Er Srbije koristili usluge Czech Airlinesa. Preciznije rečeno Smartwingsa, ćerke kompanije Czech Arlinesa.

Er Srbija

U avionu je naravno angažovana češka posada i jedino što ima veze sa Er Srbijom je revija Elevate.

Potpuno je jasno da je flota Er Srbije desetkovana i da je zato bilo neophodno iznajmiti strani avion i posadu zbog čega profit ide u Češku, umesto da ostaje Srbiji.

Da će posao sa Etihadom biti propast bilo je jasno još posle prvog leta do Emirata kada je avion star vise od deset godina bio prikazan kao nov. Tada se Aleksandar Vučić hvalio da će putnici imati po dva obroka u avionu i to tardicionalna srpska jela. Puno novinara, danas kritičara režima, letelo je tada tim promotivnim letom. Neki su igrali i šah sa premijerom. Nikome nije smetao čudan ugovor koji je dugo bio tajna, a po kome Etihad daje 40 miliona dok Srbija daje sve ostalo. To ostalo se meri stotinama miliona.

Elevate, magazin Er Srbija

Pardon, Etihad je dao i kredite Er Srbiji sa prosečnom kamatom i troškovima od preko 7%?!

Osam godina posle genijalnog dila u kome su učestvovali Siniša Mali, Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić, Srbija ima kompaniju sa mnogo većim dugom nego sto ga je imao JAT Airways, sa starom flotom koju je uzela na lizing, sa otkazanim dilom za nove avione, sa čarter kompanijom koja je u problematičnom stanju… bez ikakve vizije i ideje.

Da Vas podsetimo:  Stroga kontrola (pred)izbornih procesa
„Hvala što letite sa nama“, Er Srbija

Zato ne treba da čudi što turiste iz Beograda za Antaliju prevoze Česi.

Da nas rastuži i zabrine – da. Da na začudi – ne, jer sve se raspalo.

izvor:http://direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime