Erdogan: Albanija mi je druga kuća!

0
864

TIRANA – Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske, prilikom zvanične posete Tirani i susreta sa albanskim predsednikom, Bujar Nišanijem, izrazio je veliku ljubav prema albanskom narodu i Albaniji.

erdogan-albanija-botasotinfo

Erdogan i Nišani (Foto: BotaSot)

On je svoje obraćanje počeo rečima „Albanija mi je kao druga kuća“.

„Mi Turci doživljavamo Albaniju kao veoma blisku i bratsku zemlju. Kada dođem ovde, osećam se kao da sam kući. Albanija je moja druga kuća.“ – rekao je Erdogan što je izazvalo velike simpatije prema njemu u albanskoj javnosti.

Erdogan je rekao da na Balkanu postoje „oni koji žele da naruše mir“, a povodom napada u Kumanovu i tenzija u Makedoniji, on je rekao da stvari treba rešiti dijalogom.

Erdogan je u Albaniju došao sa investitorima koji, kako pišu albanski mediji, žele da investiraju u Albaniju.

Turski predsednik je ocenio odnose dve zemlje odličnim i istakao da su albanski i turski narod povezani dubokim istorijskim vezama, obećavajući da će već odlično rastuća saradnja biti sve više unapređivana.

Erdogan je svečano otvorio radove na najvećoj džamiji na Balkanu. Reč je o džamiji Namazgjaši u Tirani koja će zahvatati prostor od 10 hiljada kvadratnih metara i koja će moći primiti preko 4.500 vernika. Turska i zajednica turskih mislimana u Albaniji predstavljaju glavnog finansijera ove džamije u Tirani.

Izvor: Pravda

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime