Erotska unija

2
2236
Foto: printskrin/ vidovdan.org/rt

Kao što je i red , mladoženja treba da se junački potrudi da osvoji srce ciljane mu ljube. Tu su razne prepreke – otac, majka, brat, sestra pa onda još i ostala rodbina. Sve ukuse treba zadovoljiti a bogami nekima se i uvući u guzicu ne bi li zavredeo malo milovanja po glavi.

Mi tako po starom oprobanom receptu krećemo ka ciljanoj budućnosti ali nam se nekako stalno otme lepojka, kad smo već mislili da je na red došlo prstenovanje. Naj veća kazna nakon toga je kada mačo-đuvegija treba da sagne glavu i pretrpi još jedan talas zahteva i izveštačenih, takoreći zluradih osmeha.

Tako bi se nekako mogao dočarati odnos EU i Srbije za koji nikako da shvatimo da su uslovi davno prerasli u ucene i da se naš put u „ civilizovani deo sveta“ komplikuje iz dana u dan. Iscrpljuju nam sve resurse ponosa i strpljenja pa mi se po nekad čini da se Evropa neće nikada dogoditi. Iskreno rečeno, meni baš i ne fali toliko iako ima nekih stvari što bi valajlo preuzeti od njih. Pravno uređenu državu koja ne bi mogla da ima više tako kaubojski pristup Ustavu , zakonima, pravosuđu, javnim glasilima i još mnogo toga što se računa u prednosti civilizovanog sveta. Sa druge strane, postali bi takoreći kolonijalna država sa jeftinom radnom snagom bez mogućnosti uticaja i učešća u profitu  i programskog razvoja industrije, poljoprivrede, stočarstva i svega onoga što se ne može zaštititi od najezde jeftine robe iz Unije sumnjivog kvaliteta. Svedoci smo razlike u kvalitetu za isti proizvod plasiran na zapadu i kod nas npr. Nutela.

Jednom rečju kada se saberu plusevi i minusi pa se podvuče crta, ostaje gorak ukus u ustima da se neće moći ni guzica uza zid staviti a kamo li zaštititi bilo koji resurs što državu čini državom. Morali bi se uklopiti u licemernost, duple aršine, perfidna elaboriranja i kažnjavanju članice ako  ne sluša Brisel i ne želi da prati diktaturu Evrope ( Nemačke ).

Da Vas podsetimo:  I Lukrecija Bordžija je samo radila svoj posao...

Sve u svemu u ovom Vučićlendu počinjemo se navikavati da nas laže i nateže ko stigne. Evropa isto to radi, samo se od nje očekuje da bar navuče higjensku gumicu. Može biti da EU zatvori dućan i bez nas – previše ih je za jedan tango.

Đorđe Branisavljević, Subotica

 

2 KOMENTARA

  1. Od 2000-te na ovamo najvise novca smo povukli iz EU. Naravno da nijednoj vlasti u Srbiji zapravo i ne odgovara ulazak Srbije u EU

  2. Razumem ljude koji se protive ulasku Srbije u Evropsku Uniju. Da bi usla u Uniju, Srbija bi morala da postane PRAVNA DRZAVA i za pocetak prihvati razdvajanje tri vlasti : zakonodavne, sudske i izvrsne. Morala bi da ispuni niz zahteva iz oblasti prava i imovine, sto naravno ne odgovara onima koji su za vreme ratova (ali i kasnije) ubijali, pljackali i krali. Koji i danas poseduju tudju imovinu i vrse visoke funkcije.

    Dok nam sa Istoka stizu polovni migovi, stari tenkovi i bratski pozdravi, iz Evropske Unije nam je za poslednjih deset godina stiglo 3,4 milijarde bezpovratne pomoci (na poklon). A stiglo bi i vise, kad nasa vlast ne bi sabotirala otvaranje pristupnih poglavlja. Za sada, od 35 poglavlja, otvoreno je desetak, a nijedno nije zatvoreno (ispunjeno).

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime