„Etihad“ – eto ti sad

0
1208

2014-08-16_063100Na prvi pogled senzacionalna vest: „NASA snimila živo biće na mesecu“, ispostavila se ne toliko spektakularnom, s obzirom na to da je ubrzo utvrđeno da nije reč ni o kakvoj vanzemaljskoj civilizaciji, već premijeru Srbije koji je milijardu dobijenu od Arapa investirao u dokapitalizaciju Meseca, o čemu je, naravno, sačinjen i validan ugovor, koji će biti predstavljen javnosti čim se stiša euforija i slavljenička atmosfera povodom objavljivanja ćitapa sa „Etihadom“ i „El Ravafedom“.
Odmah po povratku s Meseca, Vučić je sazvao sad već čuvenu konferenciju za štampu, posećeniju od Cecinog koncerta u Guči, na kojoj ga je konačno pokazao!

Ugovor, naravno! Ugovore, tačnije, koji su u nekim elementima daleko bolji i od scenarija za najčuvenije holivudske hitove, a u detaljima i od pornića, al’ ne onih banalnih, već tematskih, sa zapletom, radnjom, gde se maltene ne zna hoće li se heroina skinuti i navaliti na partnera ili dobiti Nobelovu nagradu za atomsku fiziku?!

Dakle, ugovori zaista jesu valjani, ispisani na lepom, čistom papiru, tvrdo ukoričeni, zgodni za suvenir, reprezentacije, slave, krštenja, svadbe…
Suštinski, priznajem, ništa shvatio nisam, osim da je bludni sin svako ko eventualno ospori slovo ugovora i da su demokrate glupe ko tocila!

Sa ovim drugim bih se a priori složio, nije Alek zbog toga morao da saziva konferenciju, koja se u principu svela na to: da nas ubedi koliko su ovi, to jest oni, manje zlo od onih pre njih, pa su zato valjda mnogo bolji…

Najbolja strana ugovora je, ako sam pravilno razumeo, to što nisu potpisani za Tadićevog vakta, već sad, inače bi bili izdajničko smeće koje Srbiju tera u dužničko ropstvo i podvodi strancima ko precvalu kurvu?!

Da Vas podsetimo:  Isidora Kovačević: Ugrožena mi je bezbednost pošto sam objavila ko je bagerista i ko je čekićem tukao građane

Mislim da sam taj deo shvatio, jer je sve delovalo kao ono klinačko natezanje čiji je veći, s oproštenjem. Dug, ugovor, učinak, mandat, glupost, šta god?

Ovde se, bre, sve radi z’ inat nekome i uprkos zdravoj logici.

Što se ekonomske strane tiče, otprilike izgleda ovako: dali smo mnogo, ali ćemo dobiti još više, ukoliko nas ne prevare, ali ćemo i u tom slučaju profitirati, jer na greškama se uči!

Mi smo nešto uložili, oni prate, kao u pokeru, mi podižemo ulog, oni se nećkaju, mi dodajemo još koji milion, oni već strahuju od ozbiljnih igrača s druge strane stola, ne znajući da li blefiramo ili zaista imamo dobre karte, pa naposletku obećavaju da će lovu doneti sutra, ostala im je u drugom sakou, a mi džentlmenski pristajemo jer ovde je reč svetinja i još polažemo na nju, a bogme i ugovore sklapamo na „garantujem ti“!

Za blaženopočivši “Jat” ne znam, satirali su ga svi koji su stigli, možda mu ovo i jeste bilo jedini opelo, mada se čini da smo i tu dali „gotovinu“ za veresiju, ali pisanije s Arapima oko kupovine zemljišta, barem ono što „žuti“ skakavci nisu pojeli i rasprodali minulih godina?

Koliko sam shvatio, u vlasništvu nam je ostala još samo ona u muškatlama i i ostalom terasnom cveću, mada je i to pitanje?!

Shvatio sam i da je Tadić glup (nikakvo otkrovenje), ovaj pametan, ali ne i da li će mi neki Arapin doći sutra na gajbu i pokupiti sve saksije s terase, uz obavezu da mu doplatim nešto što sam mu arčio zemlju!

Sve u svemu, Vučić je zaista izvadio i pokazao, pa kom opanci, kom obojci?!
Ko je razumeo – shvatiće, ko nije, nek ne seda u avion i drži se voza, sad će Miša Beko da ispravi prugu tako da nijednom Miletu više neće pasti na pamet da šeta lajkovačkom, osim ako neće da ga ošine mašina u naletu s ubrzanjem od nula do sto za devet sekundi i dva dana…

Da Vas podsetimo:  Zakonodavni izazovi

Mihailo Medenica

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime