EU igrokaz za naivne: Mnogo buke oko Frauke

0
699

2016-02-02_083515Gotovo je neverovatno kako se reči određenih političara (uglavnom opozicionih evroskeptika) u evropskim medijima iskrivljuju. Frauke Petri, lider Alternative za Nemačku, koja se otvoreno protivi članstvu nemačke u Evropskoj uniji, izjavila je da se protiv onih migranata koji ilegalno prelaze granicu treba primeniti sila, uključujući tu i vatreno oružje. Iako ona tu nije rekla ništa novo, niti nešto što već nije sastavni deo nemačkog ustava i zakona (posebno Zakona o neposrednoj primeni fizičke sile), mediji se trude da njene reči maksimalno izvrnu i da Frauke Petri prikažu kao naslednika Eriha Honekera (predsednika bivšeg DDR-a), koji je navodno kriv za ubijanje istočnonemačkih izbeglica.

Dakle, Frauke nije rekla ništa drugo osim onoga što stoji u nemačkim zakonima kada je u pitanju zaštita državnih granica. Ako neko ilegalno prelazi granicu na mestu gde je to striktno zabranjeno, valjda je sasvim prirodno da se takav ulazak nekako zaustavi. Ukoliko je to nemoguće učiniti drugačije, tada se mora primeniti fizička sila, pa i vatreno oružje, onda kada se iscrpe sve druge mogućnosti da se ilegalan prelazak granice spreči. Šta da se radi ukoliko u zemlju ilegalno pokušava da se prebaci grupa terorista, natovarena eksplozivom ili nekim drugim materijalom (hemijski, biološki, radiološkii sl.) koji je pogodan za masovno ubijanje ljudi? A o kakvim licima se radi, nikako se ne može znati, pre nego što se takva lica uhvate (uhapse) i pre nego što se ne utvrdi prava namera njihovog pokušaja ilegalnog prelaska granice.

2016-02-02_083749O ocrnjivanju Frauke Petri ide se čak dotle, da joj se spočitava kako bi ona pucala i na decu izbeglice. Ovde se niko ne pita, na primer, zašto bi roditelj vodio svoju decu da pređu granicu na nedozvoljenom mestu i time ih izlagao evidentnoj opasnosti? Takođe, evropski mediji (uključujući i ove srpske) maksimalno se trude da u prvi „izbeglički“ plan stave majke sa decom. Jasno je i zašto to čine, jer je svako normalno ljudsko biće posebno osetljivo na stradanje dece. Opet, retko će se naći novinari i mediji koji će otvoreno prikazati pravo stanje tzv. migrantske krize – a to je, da preko 80 posto „izbeglica“ čine mladići u punoj fizičkoj i psihičkoj snazi; oni koji su sposobni za vojnu službu. Uz to, gotovo svi oni pripadaju muslimanskom svetu, jednoj verskoj i civilizacijskoj grupaciji koja se gotovo nikako ne može uklopiti u evropsku hrišćansku (i/ili sekularnu) kulturu.

Da Vas podsetimo:  Haos u DZ Bajina Bašta: Bez adekvatnog rukovodstva ispaštaju i zaposleni i pacijenti

Ipak, sva ova „igra“, uključujući i Frauke Petri i njeno „pucanje po migrantima“, moglo bi da bude samo mamac za naivni prostor Balkana, pa i veliki deo istoka Evrope. Ukoliko se stane na „loptu“ i razmisli hladne glave, teško je pretpostaviti da Evropska unija tek tako (iz nekakvog iznenadnog napada ljudskosti kojom se ona nikada nije mogla posebno dičiti) čini nešto što se na prvi pogled kosi sa zdravim razumom.“Tragovi su mnogi do pećine“, verovatno bi ovde zaključio veliki srpski pesnik i tome još dodao: „Spuštavah se ja na vaše uže…“ – da li tursko ili latinsko, nije velika razlika.

Srbija kao „odskočna daska“ za Balkanski kalifat

madjarska-migranti(16)Još pre pola godine, general Momir Stojanović, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, upozorio je srpsku javnost da EU ima plan da u Srbiji stacionira stotine hiljada muslimanskih „izbeglica“ – zapravo, džihad ratnika. Baš kada su mnogi u Srbiji poverovali da su Stojanovićeve reči bile izgovorene neosnovano, počinju da se naziru konture takvog evropskog plana. Upravo sada se stvara nekakav „fond“ iz kojeg će se finansirati pravljenje naselja za „izbeglice“; posebno je tu apostrofirana Makedonija i Srbija. Koliko je takva namera EU opasna, pokazuje i to što ona tek sada neskriveno izlazi u javnost sa idejom da od Makedonije i Srbije napravi jedan veliki muslimanski tabor, sa stotinama hiljada islamskih ratnika, spremnih da bez ikakvog dvoumljenja polože život u ime „jednog jedinog“, „najvećeg od najvećih“, Vahada Alaha i njegovog izaslanika proroka Muhameda.

Iz svega proizilazi da je „migrantska kriza“ svesno proizvedena i da je za nju EU politička kamarila sasvim dobro znala. Biće da Angela Merkel i ostala EU falanga i nije baš toliko naivna, koliko se nama svih ovih „migrantskih“ meseci činilo. Evropska unija će najpre pokazati svoju „humanost“ tako što će u svoje „okrilje“ primiti stotine hiljada muslimanskih „nesrećnika“. Te ljude EU će nahraniti, napojiti i ugojiti, a potom će ih poslati nazad u one zemlje koje su bile dovoljno naivne da sve te mlade ljude mesecima unazad registruju i tako sebe obavežu da će se ponašati kao “sigurna kuća“ za stotine hiljada samoproglašenih „nevoljnika“. Među takvim „humanim“ zemljama na prvom mestu ističe se Srbija; ona ista zemlja koju je NATO, kao primer zla i otpadništva, ne tako davno, razorio bombama i zatrovao osiromašenim uranijumom.

Da Vas podsetimo:  SNS potrošila 2,4 miliona evra za predizborne TV reklame

Mama Angela i zemlja Sir(b)ija

15688-angela-merkel-aleksandar-vucic-580x326Da je period „izbegličke idile“ okončan, jasno pokazuju poslednje najave i reakcije visokih političara zapadnih zemalja: „izbeglice“ moraju da se vrate odakle su na Zapad i krenuli. A, eto, na kraju će ispasti da su svi oni (koji su stigli na Zapad i koji su tamo krenuli) došli (ili će doći) iz Srbije. Podsetimo se da je predsednik Nikolić (nikako slučajno!) negde pred Novu godinu izjavio: „Spremni smo da primimo 3.000 do 6.000 (pa možda i više!) migranata, i za to nam treba pomoć.“ Kad neko kaže „možda i više“, tada to „više“ može da bude „malo više“, ali isto tako moglo bi da bude i „mnogo više“, jer gornja granica nije postavljena. Da li je to predsednik Nikolić toliko naivan da ne zna šta to „pa možda i više“ može na kraju da znači i koliko bi to moglo da bude porazno za Srbiju. Zapravo, „diplomatskim“ rečnikom sa bajčetinskih pašnjaka („za to nam treba pomoć“), Nikolić je jasno poručio, „dajte mi novac, pa ću da zbrinem onoliko migranata koliko želite“.

S druge strane, predsednik srpske vlade AV pokazuje (i dokazuje) neverovatnu odanost (i ljubav!) Angeli Merkel, da se to graniči s dečjim oduševljenjem „tetom iz inostranstva“ koja mu (do)nosi poklone. Angela, sve se više pokazuje, nije uopšte naivna i dobro zna zašto nekoga tapše po ramenu ili mazi. Kancelarka zna da „računa“ onim svojim, protestantski hladnim, srcem i umom, kojem se, odnekud, srpski premijer bezgranično divi. „Mama Angela“ će mu se za svu ljubav odužiti tako što će Srbiju naseliti sa nekoliko stotina hiljada (a možda i miliona) potencijalnih islamskih ratnika. Takvu perspektivu građani Srbije sebi ni u kom slučaju ne bi smeli da dopuste, jer to bi bilo „miniranje“ zemlje za generacije koje dolaze. Tako bi se u Srbiji stvorili uslovi za dugotrajan rat (gori od onoga što danas vidimo u Siriji), sa velikim izgledima da starosedeoci izgube, a da se njihov ostatak raseli širom planete. Srbija bi onda mogla da samo malo koriguje svoje ime u Sir(b)ija, pa da zvuči prisno i „poznato“ njenim novim stanovnicima.

Da Vas podsetimo:  Vučićevo ime na svim listama – ili ni na jednoj

Dušan Gosteljski

Koreni

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime