EU uči djecu da je Nikola Tesla Hrvat

1
607
Nikola Tesla / Foto: printskrin

Na stranici kutka za učenje zvaničnog veb sajta EU, na kojem djeca mogu da saznaju zanimljivosti o zemljama članicama EU, u odjeljku posvećenom Hrvatskoj navedeno je da je Nikola Tesla čuveni hrvatski naučnik.

Djeca, koja žele da nauče nešto o Hrvatskoj, moći će da kroz interaktivnu mapu saznaju geografsku poziciju te zemlje, ali i to da je “Tesla bio čuveni hrvatski naučnik koji je među prvima otkrio rendgenske snimke”, prenosi RTS.

Jedan od najvećih svjetskih naučnika – Srbin Nikola Tesla rođen je u porodici pravoslavnog sveštenika u selu Smiljanu u Lici u Austrijskoj carevin, na teritoriji današnje Hrvatske.

U svjetskim biografijama se o njemu obično govori kao Amerikancu srpskog porijekla, budući da je veći dio života proveo u SAD i da je umro u Njujorku kao američki državljanin.

Izvor: RTRS, Srna

1 KOMENTAR

  1. Dokle god VELEIZDAJNICI budu vodili Drzavu Srbiju , Srpska Dravnost, Historija, Historiske ličnosti,
    Srpska Pravoslavna Crkva prošlost , sadašnjost i budućnost gredjana Srbije i Srpska Nacija , jeste i biti će na nevidjenoj RASPRODAJI , po sistemu “ bud zaša “ do posljednjeg Srbina i zadnjeg m2 zemlje!!! A , mi, obični smrtnici , čekamo…………… shvatajući da smo upravo mi jedini koji mogu i moraju prekinuti ovu tragediju VELEIZDAJE ……….. samo da se pojavi taj koji će da nas povede………..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime