Eutanazija Srbije

1
1043

Ne može Srbija bez cirkusa. I ne može bez samozaljubljenih ličnosti. To se dokazalo i drugog dana marta. U skupštinskom cirkusu glavni klovn poznat po imenu Maja Gojković komandovala je pauzu u radu skupštine (stručnjaci kažu da je to protivustavno) do kraja izbora za predsednika Srbije???

sasa-radulovic-1-n1
Saša Radulović

U opozicionom cirkusu pojavila su se dva nova klovna kao kandidati za fotelju na Andrićevom vencu: Jedan je Nenad Čanak na kog ne želim ni da trošim reči: njegov politički uticaj ravan je uticaju Čedomira Jovanovića. Čudi me da se i on nije kandidovao, ali, nikad nije kasno.

Drugi je, naravno, pogađate Saša Radulović.

Kandidatura lidera DJB za predsednika Srbije je politička eutanazija veoma perspektivnog, jakog opozicionog pokreta koji je imao šansu da na sledećim opštim izborima uzme ozbiljan deo biračkog tela, što je priznavao (istina nevoljno) čak i „Faktor Plus“.

Ne želim da ovo u isto vreme bude politička eutanazija Srbije.

Sujeta Saše Radulovića i autoritarnost o kojoj sam pisao u poslednja dva teksta i zbog čega su me prozivali mnogi meni poznati i nepoznati ljudi, u četvrtak 2. marta se dokazala na delu.

Rešio da i on proba da osvoji glasove i postane Klaudije, car i bog.

Neka mu je sa srećom.

Pokazao je svu političku nezrelost i samozaljubljenost. Pokazao je političku nedoslednost i sklonost ka ucenjivanju (dogovorite se ko će inače ćemo i mi da trčimo trku). Pokazao je, na kraju krajeva, da i u njegovim redovima ima onih koji su u stanju, baš kao naprednjački botovi da ti skinu glavu ako se ne slažeš sa njima.

Svojim političkim kapricom više je pomogao kampanju Aleksandra Vučića negoli svi njegovi aktivisti zajedno.

Saša Radulović je sa odlukom koju je doneo 2. marta 2017. godine učinio drugu veliku uslugu Aleksandru Vučiću.

Da Vas podsetimo:  DEFETIZAM

Prvu je, čisto podsećanja radi, doneo kada je aktivno agitovao i učestvovao u kreiranju kampanje belih, nevažećih listića protiv Borisa Tadića.

Saša Radulović je (baš kao i tad, kad je učestvovao u akciji belih listića) učinio i jednu dobru stvar: Ubrzao je političke procese u ovoj zemlji. Još jednom. Nažalost, iz te se spirale neće tako lako izvući.

Dragi članovi DJB, sa žaljenjem vas obaveštavam da pod ovim tekstom nećete moći da ostavljate komentare. Dosta je bilo.

Nek vam je sa srećom u budućem preletanju iz jedne sjajne ideje u neke nove partije.

Vama ostalima, dragi prijatelji, koji glasate za Jankovića, Jeremića, Obradovića? Neka je takođe sa srećom. Ovo je tek početak bitke.

Nemojte da zaboravite: Ovo su izbori na kojima glasa narod za čoveka koji će predstavljati ovu zemlju. Ovo nisu izbori na kojima odlučuje stranačko telo. Borite se. Ovi su dokazali da su gori lopovi od svih onih koji su došli posle Tita na vlast. Zato ih smenite tako što ćete im prvo oduzeti stolicu predsednika Srbije.

Ne dajte ovu zemlju. Samo napred. I samo bez straha.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

1 KOMENTAR

  1. I ja sam kritikovala vaš prošli tekst. ( kao građanin Srbije kome je stalo do Srba i zajedničke budućnosti).Ne zbog Saše Radulovića već zbog stava da opozicija treba ili ne treba da se ujedini. Na ovaj tekst nemam primedbu i podržavam svaku reč, naročito stav iznet u dva završna pasusa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime