Evo kako da sačuvate štitnu žlezdu

1
1684

35435-vrat-580x326Poremećaj pamćenja, raspoloženja, depresija, zamaranje neki su od skrivenih pokazatelja da imate manjak hormona. Višak hormona se manifestuje kroz naglo mršavljenje i jače lupanje srca. Prof. dr Miloš Žarković, endokrinolog objašnjava kako možete da pomognete sebi i na vreme započnete terapiju.

Preko 300 miliona ljudi širom sveta pati od problema sa štitastom žlezdom, od čega čak polovina njih nije svesna takvog svog stanja.Više od 11 procenata testiranih građana u Srbiji ima poremećaj u radu štitaste žlezde.

„Neurolozi uvek ispituju štitnu žlezdu kada se radi o nekoj vrsti demencije. U tom slučaju ona je reverzibilna. Nivo hormona je veoma važan jer reguliše sve metaboličke procese u ljudskom telu“, rekao je prof. dr Miloš Žarković, endokrinolog ističući da postoji tendencija da karcinom štitaste žlezde postane treći po rasprostranjenosti karcinom kod ljudi.

„Prvi put smo primetili i da je mortaliteta povećan. On se inače leči vrlo lepo, on je najčešće benigan, a sada se javljaju novi podaci. Na žalost, ne znamo zašto se sve to dešava, ali rade se ispitivanja“, kaže dr Žarković koji napominje da su garant za zdravu i jaku štitastu žledu zdrav i miran život i kvalitena i funkcionalna ishrana.

„Unos selena je nešto što još možete da uradite za sebe i svoje zdravlje, jer na našem području je generalno slab procenat ovog minerala u ishrani“, savetuje dr Žarković.

www.dnevno.rs / superžena Foto: pixabay

1 KOMENTAR

  1. A šta se čudite za smrtnost? Nešto je pospešila kontaminacija uranijumom od bobardovanja a nešto kontaminacija životom u Srbiji koju vodi Vučić. Zdravlje je u Srbiji postalo realtivna kategorija i kad se govori o psihičkim i kad se govori o somatskim kriterijumima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime