Evo kako SNS planira da otme Bukovicku banju u Arandjelovcu!

3
3323
Foto: skrinšot Youtube

Pismo koje smo dobili od zabrinutih građana Aranđelovca:

Šaljemo vam ekskluziivnu priču i dokument kako je propala privatizacija hotela u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu, a sve u cilju kako bi je kupili funkcioneri SNS-a, poslanik Milosav Milojević i predsednik opštine Bojan Radović.

7. septembra 2012. godine na javnoj licitaciji prodati su hoteli Staro zdanje, “Šumadija”, restoran “Arkade”, otvoreni bazena i dva pomoćna objekta koji se nalaze u parku Bukovička banja u Aranđelovcu. Ove objekte kupio je Miroljub Aleksić vlasnik hotela Izvor u Aranđelovcu koji je ranije privatizovan.

Pošto se objekti nalaze na području Spomenika parka “ Bukovička banja“ investitor „Staro zdanje“ DOO dostavio je Ministarstvu poljoprivrede i zaštite živote sredine zahtev da se površina gde su objekti izuzme iz granice Spomenika prirode „Parka Bukovička banja“ kako bi moglo da dođe do radova na hotelima.

Ministarstvo je odobrilo ovaj zahtev, i prosledilo je odluku rukovodstvu opštine Aranđelovac.

Ova odluka je morala da prođe kroz plan detaljne regulacije u Aranđelovcu i da se usvoji na skupštini opštine Aranđelovac, međutim predsednik opštine Bojan Radović odbijao je da ovo pitanje stavi kao temu SO Aranđelovac.

Nakon šest godina razvlačenja sa investitorom kojem je bila potrebna odluka da krene sa radovima, on je na kraju raskinuo privatizaciju, i čitava banja odlazi u stečaj.

Nova licitacija nije još održana, a pošto su na prvoj licitaciji hoteli prodati za 738.800. evra, zbog stečajnog postupka, suma za koju će biti prodati objekti sada je duplo manja.

Predsednik opštine, pošto je raskinuta privatizacija nije tražio da se objekti i tri hektara zemlje na kojima se oni nalaze vrate u granice Spomenika prirode „Parka Bukovička banja.

Odluka o potvrdi o izuzimanju iz zaštite ovih objekata nije donesena, i logično je da ako je privatizacija razkinuta predsednik brže bolje vrati zemljište i objekte pod zaštitu, jer se neprekidno u javnosti busao u prsa da je to razlog zašto odluka Ministarstva nije potvrdio u skupštini kroz PDR odnosno Plan detaljne regulacije.

Da Vas podsetimo:  „Srbistan”

Ovih dana stigao je dopis da će čitava Bukovička banja doći u vlasništvo Republike Srbije a zatim će čitava biti privatizovana, i to je zapravo razlog, zašto predsednik opštine nije hteo da donese odluku u skupštini.

Investitor je oteran, a privatizaciju će obaviti fiktivna firma, koja će otkupiti čitavu Bukovičku banju u Aranđelovac, a pravi vlasnici će biti poslanik SNS-a Milosav Milojević i predsednik opštine Bojan Radović, koji sve ovo rade po blagoslovu Andreja Vučića.

Molimo vas da objavite ovo u ime građana Aranđelovca koji se bore da zaštite svoj grad i svoju banju!

Građani Aranđelovca

3 KOMENTARA

  1. Свака ти је на месту, Александре! Кад би код нас свију било само толико грађанске храбрости, коју Ти показујеш, кад бисмо само изашли из наших мишјих рупа у којима громогласно показујемо нашу „храброст“ и „осећај за правду“… Свака ти част, Александре!

  2. Za razliku od „GRAĐANA ARANĐELOVCA“ svaki moj komentar ili tekst je potpisan mojim imenom i prezimenom. Tvrdim sledeće, da je Bojan Radović pošten čovek koji je u toku školovanja ostao bez oca i u teškim uslovima uspeo da se iškoluje i postane čovek. Sramno je izneti ovakve tvrdnje za Bojana Radovića, koliko je meni poznato njegova imovina se nije uvećala. Koliko ja shvatam iz priloženog teksta koji su potpisali neki fiktivni „GRAĐANI ARANĐELOVCA“ koji možda jesu , a možda i nisu građani Aranđelovca, kroz ovaj tekst provejava žal za neuspelom privatizacijom Bukovičke Banje Aranđelovac. Takođe sam shvatio da će sada za duplo manje novca isti investitor moći da ponovi privatizaciju, pa i svako drugo zainteresovano pravno lice. Molim lepo ko plati više neka i kupi objekte hotela „Šumadija“ i hotela „Staro Zdanje“ u Aranđelovcu. Ukoliko „GRAĐANI ARANĐELOVCA“ imaju ozbiljne namere i saznanja da postoje kriminalne aktivnosti u vezi privatizacije pomenutih objekata neka se obrate i Javnom tužilaštvu putem podnošenja krivične prijave, lično ću da im se izvinem javno ako se utvrdi da su njihovi navodi istiniti.

    • Свака ти је на месту, Александре! Кад би код нас свију било само толико грађанске храбрости, коју Ти показујеш, кад бисмо само изашли из наших мишјих рупа у којима громогласно показујемо нашу “храброст” и “осећај за правду”… Свака ти част, Александре!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime