Evo ko „žari i pali“ RTS-om i ko uređuje vesti

2
1672

Gost u emisiji „Politikon“ na televizji „Helm Kast“ je bard srpskog novinarstva Đuro Bilbija glavni i odgovorni urednik sajta Fakti.org.

Đuro Bilbija (Foto: Jutjub)

Povodom puzajućeg građanskog rata koji se pomalja u SAD Bilbija kaže:“Ti ljudi u Šarlotvilu su ohrabreni Trampovom izjavom da su za nasilje odgovorne „obe strane“. U Berkliju su se levičari i anarhisti sa fantomkama na glavi i obučeni u crno spojili i zajednički udarili na desničare“.

Na pitanje zašto više nema ozbiljnih spoljnopolitičkih emisija na nacionalnoj frekvenciji, a govoreći o trenutnom kolonijalnom položaju Srbije, Bilbija između ostalog kaže:“Ako vi na RTS, koji Kajl Skot doživljava kao nešto što kontroliše vlast,treba da govorite o Ukrajini, onda to nije lako. Jer vlast je priznala integritet Ukrajine, a u isto vreme ne želi da se zameri Rusiji . Slično je i sa Sirijom. Jer nadzornici to kotrolišu“.

Govoreći za „HelmCast“ o krizi na Korejskom poluostrvu Bilbija kaže da „protiv raketni THAAD sistem koji je SAD instalirao u Južnu Koreju vrlo lako mogu postati ofanzivni, a to je za Kinu ozbiljan problem i prelazak crvene linije. U tom smislu Severna Koreja radi fantastično produktivan posao za Ameriku, jer opravdava prisustvo pomenutog anti raketnog sistema.“

„Nas pokoravaju uvlačenjem u EU koja će za nas biti kavez sa lažnom pozlatom na šipkama kaže Đura Bilbija govoreći o „evropskom putu sa kojega ne smemo da skrenemo“. Ulaskom u EU Srbija bi dobila jedno spoljnopolitičko pokoravanje, jednu poslušnost koja će se okrenuti protiv Rusije“ .

Govoreći o ruskom oružju Bibija je posebno akcentovao značaj PVO sistema S300 koji ako bi stigao već bi bio nešto…u radijusu tog sistema bile bi i neke američke baze u okruženju…To je prava tačka spora, jer S300 je jednako suverenitet“.

Da Vas podsetimo:  Druga Srbija i monopol na antifašizam

Govoreći o sve češćim nagoveštajima o dolasku Pape u Srbiju Bilbija kaže:“Ja bih više voleo da se Crkva izjasni povodom suvereniteta države na Kosovu i Metohiji i granica Srbija na KiM nego povodom Pape. U Srbiji u kojoj je Crkva duboko zagazila u ekumenizam“.

Autor i voditelj emisije je Danilo Tvrdišić.

Intermagazin.rs / Pravda

2 KOMENTARA

  1. Hm,hmm….i RTS i SPC, da uzmu,u obzir clan 11 ustava Serbije,takodje i tzv krunski savet,na celu sa Emirom od Kusturice,da ne rovare po srbiji,i da ne galame, a oni pevaju i veselo klicu “ zivela Dragica“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime