Evo lakih vežbi za svaku kancelariju!

0
702

Zima nas koči u mnogim aktivnostima i planovima, ali ne dozvolimo da nas koči u pokretu i brizi o zdravlju. Pružimo korak po hladnoći, nek nam krv prostruji, pa kad dođemo u kancelariju na dugi, osmočasovni radni dan vežbe će nam pomoći da ostanemo u formi i tokom zimskog perioda. Današnjim tekstom završavamo naš serijal preporuka za brze, ali izuzetno efikasne vežbe na radnom mestu. Ukoliko imate hroničnu ukočenost vrata i zglobova uz vežbe koristite topikalni analgetik, koji u sebi sadrži ibuprofen, jer osim što hladi bolno mesto on i dubinski ublažava bol. Dajemo vam primere najefikasnijih vežbi koje možete primeniti i kod kuće na kauču, ali i na radnom mestu.

1. Stavite ruke na čelo, raširite laktove. Pritisnite čelom dlanove prema napred, bez pokretanja glave. Zadržite 5 sekundi i opustite.
2. Ruke su isprepletane na potiljku, glava je uspravno, laktovi rašireni. Pritisnite potiljkom o dlanove prema nazad, bez pokretanje glave. Zadržite 5 sekundi i opustite.
3. Stavite desni dlan na uvo, lakat je raširen. Pritisnite glavu u stranu, bez pokreta. Zadržite 5 sekundi i opustite. Istu vežbu ponovite levom rukom.
4. Stavite šake ispod brade, laktove raširite. Pritisnite bradom o šake prema dole, bez pokretanja glave. Zadržite 5 sekundi i opustite.

5. Istegnite ruku horizontalno, držeći je za nadlakticu. Ponovite vežbu sa suprotnom rukom.
6. Uhvatite jednom šakom drugu šaku i ispruženu ruku istegnite iz ramena. Zadržite se u tom položaju 3 minuta, pa ponovite sa drugom rukom.
7. Upletite prste obe ruke na grudima, okrenite dlanove i istegnite ruke prema napred. Zadržite 3 sekunde i vratite u početni položaj.
8. Upletite prste obe šake, i stavite ih na potiljak. Opustite se. Ostanite u ovom položaju 3 sekunde, pa raširite ruke kao da pokušavate da spojite lopatice na leđima. Istegnite se što više možete.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-GUBLjENjE TEMPA

U početku, vežbe treba izvoditi 3-5 puta i postepeno povećavati broj ponavljanja za 1 put, dok ne dođete do 10 ponavljanja. Možete ponoviti više ciklusa sa kratkim pauzama.

Izvor: BIZLife

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime