Evo po čemu će Neda ostati upamćena

0
608
Neda Arnerić / Foto: YT Screenshot

Neda Arnerić bila je jedna od naših napoznatijih glumica, ali zanimljiv podatak je da je po struci bila nešto sasvim drugo.

Ona je sa 16 godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije.

Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zbog toga je glumica zagrejala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Neda se od malih nogu interesovala za razne vidove umetnosti. Balet je učila kod Danice Šetine, koja je bila nastavnica i Lokici Stefanović, a sa 10 godina je počela da pohađa časove glume u grupi pokojnog glumca i reditelja, Bate Miladinovića.

Bila je član Dečje dramske grupe Radio Beograda i sa 13 godina je snimila svoj prvi film pod nazivom “San” i postala je prva dečja filmska zvezda u Jugoslaviji. Film govori o devojkama i mladićima koji su maštali o lepšoj budućnosti, ali Drugi svetski rat je uništio njihove snove. Njen talenat je prvi uvideo reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

Neda Arnerić u svojoj dugoj karijeri imala je više od 110 filmskih i televizijskih uloga i 40 pozorišnih predstava.

Izvor: Glossy

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime