Evropa na pragu samouništenja

0
1064

Poslednji izbori za parlament EU pokazao je pravo lice EU, odnosno potvrdio je činjenicu da nacizam, nacionalizam i fašizam nisu pobeđjeni već su bili uspavani, ušuškani u demokratskim društvima pod krinkom demokratije, tinjali čekajuci svoje vreme.

– Koliko god se trude pojedine nacije evropskog kontinenta da se nametnu kao vodeće, slobodarske, demokratske one uvek svojom politikom više pokazuju zajedničkih vrlina ili mana sa evropom pred prvi i drugi svetski rat.

Karakteristicno za sve predratne periode pre velikih ratova jeste koncetracija malih nacionalnih sila što se ovog puta dešava stvaranjem nacionalnog bloka unutar EU.
Na jednoj strani imamo zemlje 3 mora, zemlje Višegradske grupe, jacanje nacionalnih stranaka unutar ta dva saveza, na drugoj strani imamo politiku Nemačke koja u suštini nimalo ne odstupa od politike Nemačke pred drugi svetski rat kad se prosto nametnula kao vodeća sila evrope, samo što se pred drugi svetski rat nametala silom, danas to čini lukavom politikom, ucenama i ekonomskim pretnjama neposlušnim narodima i državama.
Ako je neko poverovao da je savez Nemačke i Francuske sklopljen da bi se pobedilo zlo nacizma i fašizma, sad se uverio da to baš i nije bilo tako a dokaz tome su sve veća neslaganja između Merkelove i Makrona.

Nemacka je savezom sa Francuskom pokušala da u zaborav potisne sva zla koja je evropi učinila nemačka vojska u dva velika rata, pokušaj izjednačavanja žrtve i dželata je doveo do eskalacije nacionalne svetsti u malim nacijama poput srpskog naroda koji i da hoće ne može da zaboravi sve zločine koje je doživeo kad god je Nemačka bila vodeća sila evrope.
Srbi moraju ovog puta upotrebiti svu mudrost i svo lukavstvo da prebrode ovaj prelazni period između dva zla, fašizma i komunizma jer su obe ideologije bile pogubne za pravoslavne narode a posebno za jedan mali srpski narod.
Nemacka se samo tim savezom na lukav način nametnula evropi isto što je činila u predhodnih sto i nešto godina. Nemci smatraju da im kao najbrojnijem narodu evrope pripada uloga policajca, tutora, sudije, i vođe zaboravljajući da su upravo takva razmišljanja dovela evropu u dva navrata do strašnih ratova i stradanja.
Da sam u pravu potvrdjuju dogadjaji nakon rušenja berlinskog zida posle cega je doslo i do učesca nemacke vojske u napadu na srpski narod na balkanu, ulazak nemačkih vojnika u juznu pokrajinu što je suprotno mirovnim sporazumima nakon drugog svetskog rata.

Da Vas podsetimo:  Nedeljice ili Da li je i Tronoši namenjena sudbina Valjevske Gračanice

Svi događaji poslednjh 30 godina potvrđuju da je evropa ponovo pred eskalacijom nacima i fašizma i to je koliko god se trudili prikriti očigledno u svim zemljama koje su bile u savezu trećeg rajha, u svim narodima koji su ratovali u redovima austrougarske i trećeg rajha.
Samo slepac ne vidi šta cini NATO, samo slepac ne vidi šta se sprema i samo slepac ne vidi da u većini zemalja EU vladaju desničari, nacionalisti preobučeni u toboznje demokrate.

Nedavno je slovenački premijer izjavio da se fašizam ponovo širi u okruženju, misleći pri tom na izjave italijanskih političara, dešavanja u državama članicama EU a zaboravljajući da se iste vrste fašisam javlja i u samoj Sloveniji.

Nedavna dešavanja u Stajerskoj pokrajini govore da je i slovenački narod podložan vaskrsavanju zlih sila budući da je Slovenija u oba velika rata bila u savezu sa okupatorom Srbije. Zar nije Slovenija jedina republika bivse SFRJ koju je Hitler licno posetio, Maribor prvi grad u nekadašnjoh kraljevini SHS dočekao Hitlera kao olobodioca.

Geni su cudo, tako svaka treca generacija ide stopama svojih dedova, samo se nadam i verujem da je ovog puta treća generacija kojoj je u sudbini treći svetski rat i poslednja u ovom svetu. Posle tog rata koji je pred vratima na ovom svetu ništa više neće biti kao sto je danas. Evropa ce postati pustinja a o drugim kontinentima ovaj put neću.

Crni Vitez

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime