Evropska ili Evroazijska unija

Srbija od Mlave do Ganga

0
1006

2015-10-30_050719Politika je stari zanat, jedan od dva najstarija. Mnogo je za jednu siromašnu zemlju da izdržava dva narodna pozorišta, jedno na Trgu republike, i drugo u Nemanjinoj 11. Premijer tvrdi da neko, a ne zna se ko, želi da destabilizuje Zapadni Balkan. Prosvetli nas, o veliki vođo, i reci ko je taj ko nam preti i zašto se uvek te pasivno-agresivne priče završavaju na “nekom?” Kakav tok misli, kakvi bacači kostiju gladnom narodu! Kao da je predizborna kampanja, ponovo se po ko zna koji put govori kako će nam vlast obezbediti rusko naoružanje. Taktika koja je od vojske Srbije napravila podružnicu železare Smederevo, kazuje da nama oružje i ne treba. Mi imamo moćnu armiju koju niko u okruženju, a i šire nema. Armiju Botova.

Obrnutom piramidom možemo zaključiti da neko odavde besomučno ruši našeg premijera beskrupulozno puneći džepove njegovih bližnjih saradnika. U međuvremenu, oni drugi, strani elementi i agenture više ne znaju u koje oblande da umotaju zahtev da Srbija prizna nezavisnost „Tačikistana.“ Ulazak „Kosova“ u Unesko su podržali Vučićevi veliki prijatelji, zemlje kvinte, kao i „šeikistanci na vodi“ iz Emirata, Katara, Kuvajta i Saudijske Arabije. To su učinili i marionetski režimi „bratske“ nam Makedonije, kao i Milogorski Montenegrini. Nema tu više politike, sada je sve test inteligencije. Više nigde ne piše da je 5:0 za nas. U Evropu ulazi „drevna“ i moderna albanska civilizacija, poznata po narko dilerima i po jahanju magaraca. Njihov mentor, Švabo, nikada nam neće zaboraviti onolike izmišljene partizanske filmove i Batu koji se narešetao soldata Vermahta. Ne bi bilo iznenađujuće ni kada bi Merkelova zatražila povraćaj imovine vojvođanskih Folksdojčera.

Od niskih zapadnih činovnika stižu ultimatumi. Sa druge strane, Putin lično nudi Srbiji da Beograd bude jedna od četiri prestonice Evroazijske Unije, ravnopravan partner bez ponižavanja. Biramo da li ćemo u Evroaziju gde ćemo biti među jednakima, ili u EU gde nas smatraju večitim antagonistima što teraju kontru životu.

Da Vas podsetimo:  Ne pada sneg

Dugogodišnjim zlostavljanjem žrtva se pretvara u mazohistu koji više ne može bez svog dominatora. Naš narod možete prevariti samo jednom, ali svake četiri godine. Pa, makar prevarili svega petinu glasača, koliko vam je dovoljno da autokratski vladate i da se posle hvalite kako ste osvojili “apsolutnu narodnu većinu.” Usmenost nije što i pismenost, pa zbog odluka naših prozapadnih ovisnika, dogovori sa Rusijom prema nepisanom pravilu uvek ostanu na nivou greške u komunikaciji. Od vojnih aviona i kamiona do sada nije bilo ništa, a najavljeni su barem pet puta unazad par godina.

Na putu na kome Srbija predstavlja Buridanovog magarca, trebalo je do sada da naučimo lekciju da kada je neko bolji od vas – sa njim se ne takmičite – od njega učite. Spram puta bez alternative, stoji velika Rusija koja nam nudi savez, ali koja je svesna da je dvofoteljaško doba stvar prošlosti. Migrantska kriza dokazala je kako lako puče kolan briselskoj kobili – odoše kola niza stranu. . . Za miran san potreban nam je preparat S300, što naši zapadni “prijatelji” nikada ne bi dozvolili. Bez podrške Rusije, čeka nas samo neka svetlija prošlost. U slučaju obaranja Suhoja, Rusija bi imala po svojoj vojnoj doktrini pravo na preventivni nuklearni udar. Ukoliko naši zapadni prijatelji sprovedu na primer plan otcepljenja Vojvodine i izvedu NATO pešadiju da čuva novu granicu, nama ostaje samo da se iznenadimo, a premijeru da se jako razočara te da udara šakom o sto uz povike kako to ne može tako. Nemamo razvijenu svest o tome koliko nas naroda smatra neprijateljima. Na Balkanu sve počinje, tu će sve i da se završi, a mučeništvom se postaje svetac. Sprema se rat, svetski a naš.

Da Vas podsetimo:  Marinka Tepić: Ovo je pljačka godine (100 miliona evra), skandal nad skandalima

Petar Petrović

hazardermagazin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime