Sastojci:
500 gr tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenog maka
mleveni šećer za orah i mak
3-4 jaja
4 kašike šećera za jaja
4 kašike griza
1 kiselo mleko
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja
malo mleka za orah i mak
Priprema:
Umutite jaja sa sa šećerom, dodajte griz za praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačite.
Svaku koru premažite sa malo umućenim jajima i grizom, jednu koru preko druge.
Poslednju koru nemojte mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji.
Na drugu stranu stavite poparen orah koga treba pošećeriti po želji.
Sredinu ostavite za 2-3 cm prazno.
Savijajte sa strane kore i uvijajte u rolat jednu i drugu stranu do sredine i da dobijete 2 štrudle.
Prebacite u podmazan pleh i premažite ostatkom umućenih jaja.
Pecite na 200 Celzijusa oko sat vremena.
Na sredini pokrite folijom.
Izvor: Bakina Kuhinja