Fantastični rezultati koje ćete postići ako počnete da pijete SOK OD PARADAJZA

0
487
Foto: pixabay.com

Nakon što saznate šta sve jedna čaša soka od paradajza može da izleči i vi ćete početi da praktikujete isto.

Kako bi proverili zašto, stručnjaci sa Univerziteta Tajvan odlučili su da sprovedu jedan eksperiment.

Okupili su žene različitih starosnih dobi, težine i porekla, i dali im da piju po jednu čašu (oko 250 ml) soka od paradajza svakog dana, tokom mesec dana.

Najbrža i najvidljivija promena bila je značajan gubitak kilograma, a stručnjaci su naglasili da se ne radi o izbačenoj tečnosti, već samo o masnim naslagama.

Testirane žene nisu menjale svoje navike u ishrani ili vežbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se i te kako videli“, otkrivaju naučnici koji su sproveli eksperiment.

Takođe, oni su ženama na početku i na kraju istraživanja vadili krv.

“Primećen je značajno niži nivo holesterola, a povećan likopen – antioksidant iz paradajza, koji sa sobom nosi pregršt benefita po zdravlje“, kažu naučnici.

Eksperiment je pokazao i da jedna čaša soka od paradajza dnevno ojačava imunitet, štiti od srčanih bolesti, ali i smanjuje rizik od razvoja raka.

Osim toga, ovaj osvežavajući napitak pomaže i kod problema sa varenjem, stimuliše izbacivanje tečnosti, čuva zdravlje i sprečava bolesti bešike, pankreasa, jetre i pluća.

Sok od paradajza odličan je za kožu i blistav ten, a značajno smanjuje i kašalj, sprečava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku.

Ako ste preterali sa vežbanjem, popijte sok od paradajza i tegobe će nestati, a odličan je prirodni lek i zagrčeve u mišićima, jer je prava riznica magnezijuma – sadrži čak 11 mg na 100 grama.

Takođe, paradajz sadrži i kalijumkalcijum, biljne proteine, kao i ugljene hidrate i neophodan vitamin C. Zato i vi požurite i počnite sa ovom odličnom navikom.

Da Vas podsetimo:  REKA KAO MAGIJA

Napomena: Ako planirate da koristite kupovni sok od parajza, vodite računa da bude organskog porekla, inače efekti neće biti potpuni.

Izvor: Dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime