Farbom gađao Vučićev lik na bilbordu – završio u pritvoru 13 dana!

1
60
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

B.U. i njegova supruga iz Stare Pazove sredinom decembra prošle godine uhapšeni su nakon što je on gađao farbom bilbord sa likom Aleksandra Vučića. Kako B.U. navodi, u pritvoru su proveli čak 13 dana.

Foto: NOVA

Sagovornik kaže da je pre nešto više od mesec dana u Staroj Pazovi postavljen bilbord sa likom Aleksandra Vučića, koji je, kako kaže, izazvao veliko nezadovoljstvo njegovih sugrađana. On priča da je, prema nezvaničnim informacijama koje je tada dobio, taj bilbord bio plaćen iz budžeta Opštine.

“Odlučili smo da izvršimo aktivističke napore da to raskrinkamo i usput da iskažemo nezadovoljstvo prema samom bilbordu koji je postavljen bez ikakvog smisla. Nije predizborna kampanja i nema nikakvog razloga da se promovišu političari na taj način. Taj bilbord je u više navrata gađan farbom, gde su ga oni obnavljali i svaki put prelepili iznova i iznova, a ja sam lepio fotografije na svom Fejsbuk nalogu i time ih dodatno ljutio”, kaže B.U.

On navodi da su očekivali da “oni” reaguju u nekom trenutku i podignu prijavu. Međutim, to se nije desilo.

“Ja sam 14. decembra odlučio da gađam bilbord zelenom bojom. Tu je bila i moja supruga, ali nije učestvovala u tome. Bila je sa mnom u šetnji. Dok sam gađao taj bilbord, prišla su nam lica u civilu, nisu bilu policajci. Počeli su da viču, snimaju i pokušali su fizički da nas zadrže. Mene su uhvatili za jaknu, suprugu za kapuljaču. Mi smo se otrgli i počeli da bežimo od njih”, dodaje sagovornik.

B.U. kaže da se posle pojavila policija i uhapsila ih, te da su bili iznenađeni što policija na takav način reaguje.

U rešenju o zadržavanju, piše da je policiji prijavljeno da dva NN lica sa kapuljačama oštećuju bilbord sa “likom predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića”, tako što su na isti bacili tečnost zelene boje. Kako se dalje navodi, policijski službenici su na licu mesta uočili dva lica koja su odgovarali opisu i koji su se po uočavanju patrole dali u beg, ali se i nakon glasnog naređenja “stop policija” nisu zaustavili. Zbog toga je čak ispaljen hitac upozorenja u vazduh, nakon čega su lica prestala da beže.

Da Vas podsetimo:  Uhapšeni inspektori iz Sentinog odeljenja ZBOG 13.000 DINARA

B.U. međutim kaže da policiju nisu videli, niti su bežali od nje, već su hteli da se udalje od osoba koje su ih napale.

“Niko nas nije legitimisao, niko nam nije prišao. Ono što je jako bitno i što smo mi videli u dokumentu, policija je čak ispalila metak, navodno da nas zaustave, obaveste i pozovu pomoć. Tako su oni to obrazložili. Mi smo čuli prasak, okrenuli se, videli policiju na 100 metara od nas. Tada smo stali i sačekali policijace”, priča naš sagovornik.

Tada su i uhapšeni, a njima je po dolasku u stanicu određeno zadržavanje od 48 sati. Za to su u rešenju navedena dva obrazloženja – da postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze ili će ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da postoji opasnost da će ponoviti krivično delo “s obzirom da je u potpuno alkoholisanom stanju”.

Zanimljivo je međutim da u istom obrazloženju piše da je B.U. nakon dovođenja u policijsku stanicu podvrgnut alkotestu i da je utvrđeno da ima 0,00 mg/mol alkohola u organizmu. Kasnije im je Osnovni sud u Staroj Pazovi odredio pritvor do 30 dana. B.U. se sumnjiči da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Takođe, sumnjiči se i za uništenje i oštećenje tuđe stvari.

“Kada su nas izveli pred tužioca, ja odmah priznao to delo gađanja bilborda i rekao da sam to uradio iz političkog protesta i da bih dokazao da je to eventualno plaćeno iz budžeta opštine. Advokat nam je rekao da za oštećenje tuđe stvari oni ne mogu da nas gone po službenoj dužnosti, već vlasnik bilborda. Napisali su i da smo bežali od policije, a to se apsolutno nije desilo”, ističe naš sagovornik, koji dodaje da optužnica protiv njih još nije podignuta.

Da Vas podsetimo:  Frilenseri poručili da je predlog vlade katastrofalan

B.U. navodi i da mu je na prvom saslušanju saopšteno da je Opština Stara Pazova zbog bilborda uputila odštetni zahtev od oko 2.000 evra. Međutim, u dokumentaciji koja im je dostavljena pisalo je da je odštetni zahtev uputila SNS Stara Pazova.

Autor: Nataša Latković

1 KOMENTAR

  1. Поданички менталитет народа заостао још од турске окупације је највећи проблем и разлог да један психијатријски случај влада Србијом узурпиравши све функције и надлежности које му не припадају ни по уставу и законима ни по здравој памети које је све мање.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime