Farsa

1
534

Kada će da nam bude bolje? Kada ćemo da se spasimo sadašnje propasti?

Odgovor je uvek isti – kada prestanemo da krademo i kada prestanemo da se lažemo. Daleko smo od tog spasonosnog cilja. Nikada se više nije kralo i nikada veća, gluplja i primitivnija laž nije bila prisutna u našem javnom životu.

Sve moralne vrednosti su bačene u blato i izgažene nogama političkog ološa i njihove kriminalne svite. Država i narod se nalaze u potpunom rasulu. Rasulo se vidi na svakom koraku. Šizofreni Uzurpator vlada punih devet godina ne zbog toga što je sposoban i vešt u svojim kriminalnim krađama i patološkim lažima, nego zato što smo mi kukavice, koji trpimo njegovo iživljavanje.

Nije, dakle, problem Uzurpator, nego smo problem mi, koji trpimo njegovo nasilje i primitivizam. To je istina. Ko ne želi da vidi ovu istinu, politički je idiot i nije vredan bilo kakve političke rasprave. Uzurpator se uzdigao na totalitarnom političkom i ekonomskom sistemu.

Uzurpator može da se sruši jedino ako srušimo do temelja totalitarizam. Moramo da promenimo politički i ekonomski totalitarni sistem. Ako nema rušenja uspostavljenog totalitarizma, onda je to nova prevara građana.

Prevara koja će imati neku drugu ideološku formulu, nastupaće pod nekim novim zastavama, novim obećanjima, propagandama i dogmama, ali suština će ostati uvek ista – totalitarna! Punih četiri decenije traje moja javna borba protiv uspostavljenog totalitarizma. Nažalost, nisam uspeo da ubedim Srbe i građane Srbije gde je suština naše političke i ekonomske propasti. Srbi su pokazali tokom XX stoleća i dve decenije XXI stoleća da su za sve talentovani, da imaju raskošni talenat za sve oblasti života, osim za politiku. Srbi su politički idioti.

Oni o politici ništa ne znaju, ništa ne žele da nauče, politički su potpuno nepismeni, mada su ubeđeni da su najveći politički geniji na svetu i da se samo oni razumeju u politiku, oko koje se stalno svađaju, tuku i ubijaju. Dokaz o političkoj nepismenosti našeg naroda je naša današnja tragedija u kojoj se nalazimo. Koja se nije završila, jer još nismo dodirnuli dno, mada ubrzano i strmoglavo padamo na samo dno. Šta je dno? Gde je dno?

Dno je građanski rat u Srbiji, kada Srbin počne da ubija Srbina, što je hiljadugodišnji san naših neprijatelja, kada država ne bude mogla da isplaćuje plate i penzije, kada država bude bankrotirala i kada nam stranci, za narasle dugove, koje ne možemo više da vraćamo, počnu da uzimaju obradivu zemlju, rudna blaga, vode, šume i na kraju nas ne pretvore u digitalno roblje. To je dno.

Kome se svakoga dana u svakom pogledu sve više približavamo. Znam da sve što ovo pišem je neprijatno za čitanje i da će mnogi da me napadnu i osude za navodni defetizam, ali ne marim za te kukavičke napade, jer jedino istina može da nas spasi.

Preuzeo sam na sebe javnu obavezu, pune četiri decenije unazad, da Srbima saopštavam istinu, bez obzira što oni ne žele da čuju istinu. Jedna od loših osobina Srba je – povodljivost. Druga loša osobina je -sprdanje! Srbi su povodljivi i zbog toga smo istorijski gubitnici. U ove četiri decenije mog javnog rada, moram da ponovim, zbog zlonamernih prevaranata, koji me napadaju na najgluplji mogući način, da nisam političar i da nikada nisam primio platu iz budžeta, svedok sam srpske podaničke povodljivosti, kada su Srbi podržali titoizam, nacionalsocijalizam, neoliberalizam i današnji korporativni fašizam.

Da Vas podsetimo:  Nezavisni intelektualci u politici

Za titoiste sam bio privatnik i kapitalista, za nacionalsocijaliste sam bio kosmopolita, za neoliberalne satrape sam bio nacionalista i za korporativne fašiste sam levičar i komunista. Svi ovi sistemi su bili totalitarni. Napadli su me jer sam raskrinkavao njihov totalitarizam. Nudio sam nove političke ideje, koje su se zasnivale na rušenju totalitarizma. Ali, Srbi nisu hteli te moje ideje da prihvate. Srbi su verovali političkom ološu i dozvolili su da nas oni unište.

Pored političkih parazita iz vlasti i opozicije, svi političari žive na račun drugih poreskih obveznika i zato su paraziti, glavni krivci za našu propast je malograđanerska, snobovska, palanačka, primitivna, sebična i narcisoidna srpska inteligencija. Autošovinisti su napravili odličan biznis na mržnji prema Srbima, jer su nesposobni da se dokažu na svetskom tržištu, dok su estardne patriJote profitirali na svom profesionalnom srbovanju. Politički ološ i bedna kvazielita je parazitirala na uspostavljenom političkom totalitarizmu, dok je narod propadao, osiromašio, iseljavao, umirao i postajao dužničko roblje.

Demokratija je postala velika prevara, jer je zadržavala totalitarno političko ustrojstvo. Predstavnička demokratije je uspostavila političku oligarhiju, Kurtu i Murtu, koji su održavali totalitarni politički sistem. Kurta i Murta su se smenjivali na vlasti, lično se bogatili pljačkama države i naroda, sve vreme se sprdajući i ponižavajući narod. Predstavnička demokratija ne može da građanima donese slobodu, niti bolji životni standard. Šta je rešenje?

Čitavu deceniju unazad nudim rešenje u obliku – direktne demokratije i novog ekonomskog sistema. Natapam decenijama novim idejama i rešenjima i tek danas vidim da sve veči broj ljudi, izdani, prevareni i opljačkani,počinju da shvataju šta nam je činiti. Predstavnička parlamentarna demokratije je prevara. Detaljno sam u ranijim testovima i na internetu pokazao kako se ona pretvorila u totalitarnu vladavinu političke oligarhije. Srbi su uvek uhvaćeni u zamku da glasaju protiv vlasti, umesto da glasaju za neku drugu političku ideju.

Danas se ništa nije promenilo. Sprema se samo nova prevara, smišljena na isti način. Poziv na rušenje Uzurpatora, što je istorijska nužnost, ako mislimo da opstanemo, ne znači, istovremeno, da se ruši totalitarni politički sistem. Ne, prevara je što žele da zadrže isti politički totalitarizam. Otuda moj politički sukob sa Uzurpatorom i njegovom podplaćenom opozicijom. Oni spremaju novu izbornu prevaru.Vođeni svojim ličnim interesima nastoje sada da se dogovore, nastoje da zadrže totalitarizam, dok ih interesi države i naroda uopšte ne zanimaju. Dokaz? Uzurpator je odložio popis stanovništa, koji je trebao da se redovno obavi u aprilu 2021.godine, za jesen 2022. godine. Zašto?

Zato što je prema analizi mog kolege ekonomiste statističara Miroslava Paravinje ukupan broj punoletnih građana Srbije iznosi oko 5,6 miliona birača, dok se u biračkim spsiskovima nalazi milion mrtvih duša više. Uzurpator neće da se to novim popisom otkrije.

Da Vas podsetimo:  Stranke sa nacionalnim predznakom su svojom samofragmentacijom učinile sebe marginalnim političkim činiocem, i to u trenutku kada su Srbiji i Srbima na KiM najpotrebnije

On namerava da ponovo pokrade i lažira izbore, da produži svoje uništavanje Srbije, pa je odložio popis stanovništva dok ne prođu izbori. Lažna opozicija o tome ništa ne govori. Ne napada Uzurpatora, nego odlazi u Skupštinu na dogovor sa njim ili zovu satrape iz Brisela, koji decenijama otvoreno rade na uništavanju Srba i Srbije, da učestvuju u pregovorima vlasti i opozicije. Farsa! Smišljena da se zadrži totalitarno političko ustrojstvo. Znači, izbori su prevara. Na takvim nameštenim izborima se ništa ne može da promeni.

Koji je naš odgovor na izbornu prevaru? Bojkot! Bitno je da većina građana ne učestvuje u toj organizovanoj prevari. Politički ološ se plaši samo bojkota. Dokaz za to su prošlogodišnji izbori. Čitavu godinu dana pre tih nameštenih izbora, pozivao sam građane Srbije na bojkot. Postavili smo uslove koji moraju da se ispune za održavanje slobodnih izbora: čišćenje biračkih spsikova, novi zakon o izborima, sloboda medija, Vlada narodnog spasa koja će za godinu dana da pripremi prve slobodne izbore u Srbiji, zabrana finansiranja političkih stranaka iz budžeta, zabrana korišćenja državnih resursa u kampanji, ograničavanja finansijskih sredstava koji mogu da se potroše u kampanji, proglašavanje lažnih izbornih obećanja za krivično delo i uvođenje direktne demokratije.

Naveo sam samo najglavnije zahteve koje smo tražili. Opozicije to sve nije tražila. Zadovoljavala se nekim političkim mrvicama, koje joj Uzurpator nije ustupio. Kako Uzurpator nije prihvatio nijedan naš zahtev, pozvali smo građane na bojkot izbora. Pridružila se bojkotu veći deo opozicije. Manji deo je izašao na izbore i tako dao legitimitet nameštenim izborima. Svi koji su izašli na takve izbore su pokazali da su politički idioti i da rade za interese Uzurpatora.

Danas ti pokvarenjaci pregovaraju sa Uzurpatorom i on ih proglašava za svoju pravu opoziciju.Koji je smisao bojkota? Šta je bojkot doneo? Mnogi građani, razočarani, apatični i nestrpljivi, nisu videli smisao bojkota.

Uzurpator je nastavi da vlada. Ništa se nije promenilo. Greška! Bojkot nameštenih izbora je uspeo. Uprkos naredbi Uzurpatora da mu izborna komisija obezbedi 52% izlaznost, njegovi poslušnici to nisu uspeli. Uprkos krađama glasova, pretnjama ljudima zaposlenim u državnim službama, potkupljivanju, momcima u crnim kožnim jaknama i zatamljenim džipovima, uprkos velikim novčanim sredstvima utrošenim u kampanji, građani nisu izašli na izbore i izlaznost je bila jedva 48,9%. U Beogradu i velikim gradovima jedva je prešla 30%.

To je bio veliki šamar Uzurpatoru. On nije imao više legitimitet. I to je ključno za razumevanje kako možemo da ga porazimo.Svestan da je izgubio legitimite i da Skupština ne predstavlja narod, nego njegove podanike iz stranke, što ga je međunarodna zajednica javno prekorila, Uzurpator je potisnuo iz svesti da su bili izbori. Zaboravio je da smo prošle godine imali izbore, jer ne želi da se seća te neprijatnosti. Nakon tih lažnih izbora, najavio je odmah održavanje novih izbora. Zašto? Bojkot je, ipak, uspeo.

Da Vas podsetimo:  Genocidaši su mrtvi iz Zalazja, Kravice i ostalih sela oko Bratunca i Srebrenice

Nije imao legitimitet. Bojkot je razotkrio njegovo nasilje nad društvom. Građani nisu prihvatili da učestvuju u njegovoj političkoj prevari. To ga je uzdrmalo. Nema nikakvo rešenje za bojkot. Ostao je ogoljen u svojoj uzurpatorskoj vladavini. Nakon bojkota, građani koji nisu izašli na izbore, koji su najveća politička snaga u društvu, nisu izašli na ulice da odbrane svoju izbornu volju, jer nema još uvek poverenja i svi čekaju da neko drugi, umesto nas, nastavi da osvaja našu izgubljenu slobodu. Nema niko drugi. Moramo sami da osvojimo slobodu. Šta se danas promenilo? Ništa!

Mrtve duše nisu izbrisane iz biračkih spiskova. Nema nijednog osnova da se izađe na nameštene izbore. Pregovori u Skupštini su nova prevara. Mamac za pohlepne somove. Koji su upecani na udicu vlasti i privilegija, koje očekuju kada uđu u Skupštinu. Niko od njih ne govori o rušenju totalitarizma. Oni hoće da smene Uzurpatora, kako bi se dokopali totalitarne vlasti.

Mi hoćemo da srušimo totalitarni politički sistem. Ne treba nam ni Kurta niti Murta. Bojkoujemo sve te političke zlikovce. Nečemo da glasamo za njih. Uzurpator sprema svojih dvadeste kolona i dvadeset predsedničkih kandidata. Hoće sve da obesmisli. Hoće sve da stavi u funkciju svoje nove pobede. Treba mu legitimitet, koga danas nema.

Ne smemo da im damo legitimitet. Uzurpator je krenuo u kampanju sa suverenističkom i patriJotskom propagandom. Postao je ponovo radikal. Spreman je i za vladu kompromisa, koja neće srušiti totalitarizam u Srbiji. Na sve će biti spreman, samo da nastavi da vlada, da izbegne hapšenje i konfiskaciju sve imovine. Opozicija se pali na to da mogu da ga pobede u Beogradu. Mogu da osvoje plen, jer sada ništa nemaju. Beograđani su nezadovoljni, neće više Uzurpatora.

To je velika prilika da se nametne neki novi uzurpatori. Ponavlja se 1996.godina i sve što smo doživeli sa Petooktobarskim prevratom. To isukstvo ne smemo da ponovimo. Moramo da ostanemo politički dosledni i čvrsti u svojim namerama da srušimo totalitarizam u Srbiji. Moramo da pobedimo i Kurtu i Murtu. Bojkotujemo nameštene i dogovorene izbore.

Nema kompromisa sa Zlom. Vlast i njena opozicija su dve strane istog Zla. Nama treba rušenje sistema Zla. Moramo da se udružimo na moralnim i stručnim principima. Ne postavlja se pitanje – KO posle Uzurpatora, jer se ruši totalitarizam. Pojedinci su nebitni. Postavlja se pitanje KAKAV politički i ekonomski sistem gradimo.

Udružujemo se na novoj političkoj i ekonomskoj platformi. Ne trebaju nam bolesne vođe, lideri i politički ološ. Iz utrobe napaćenog i porobljenog naroda izrasta nova državotvorna politika. I novi, nepoznati ljudi, koji nisu političari, nego služe, kratko vreme, interesima države i naroda. Nema privilegovanih, nema korumpiranih. Nema profesionalnih političara.

Okupljamo poštene, čestite, moralne i stručne ljude, koji razumeju naš današnji istorijski zadatak. Stvaramo novi politički i ekonomski sistem za dobrobit države i svih njenih građana. IMAMO REŠENJA!

Branko Dragaš

Izvor: Dragaš

1 KOMENTAR

  1. Utjecaj stranog faktora, poslije petooktobarskog prevrata, toliko je ogroman, da je neozbiljna svaka analiza,
    ma koliko bila tačna, ukoliko se taj utjecaj zaobilazi u analizi!! Da takav pritisak ne postoji, sve bi bilo potpuno drugačije i ne bi ni sličilo ovom što sada imamo !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime