Farsa: Terorista Tači protiv „kriminalaca“

0
806

tačićNe polazeći od samog sebe i od svog najbližeg okruženja u vlasti, tzv. „kosovski predsjednik“ Hašim Tači rekao je da za ljude sa kriminalnom prošlošću i optužnicama neće biti mjesta u tzv. „kosovskim institucijama“ niti agencijama, prenosi „Kosova Sot“. Bilo bi to smiješno da nije riječ o čovjeku optuženom za širok dijapazon najtežih krivičnih djela, koga čak i izvještaji pojedinih međunarodnih zvaničnika terete za teške zločine.

Čovjek iz terorističke organizacije tzv. „Oslobodilačka vojska Kosova“, koji je uz pomoć Amerikanaca, Evropske unije i terorističke borbe privremeno otcijepio južnu srpsku pokrajinu od matice, Hašim Tači, poručio je i da će se borba protiv terorizma nastaviti, kao i da će „kosovski krivični zakon“ biti unaprijeđen.

Povodom osmogodišnjice usvajanja tzv. „ustava Kosova“, Tači je rekao da će podstaći političke stranke i građansko društvo na „Kosovu“ da preduzmu potrebne korake kako bi se ojačao državni identitet, navode prištinski mediji.

„Ustav Kosova ima korjene u Bečkom kompromisu i uspostavljanju odbrambenih mehanizama za manjinske zajednice. Kosovo je nezavisna i suverena republika zahvaljujući tom kompromisu“ – istakao je Tači.

U međuvremenu, tzv. „kosovski premijer“ Isa Mustafa rekao je da poštovanje Ustava mora da bude obaveza za sve građane i institucije.

Agencije/Princip

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime