Fatić: otkud Centru za socijalni rad pristup mom neobjavljenom tekstu

1
654

Prisluškivanje i praćenje: Šta sve nezakonito i nelegalno rade centri za socijalni rad

  • Napisao sam članak za list „Danas“ pod radnim naslovom Ministarka i deca“. A Uredništvo je samo dalo drugi naslov „Istražiti zloupotrebe dece“  i objavilo taj tekst.
  • Odgovor na moj članak poslala je kasnije neka opskurna „Asocijacija centara za socijalni rad“ koja je potpuno nepoznata, a ona navodi radnu verziju naslova mog članka koju nikako nije mogla videti ni znati…
  • Stoga je zanimljivo i ključno pitanje otkud nekom Centru za socijalni rad pristup mom neobjavljenom tekstu?
  • Suština malignosti centara za socijalni rad u ovom društvu je da oni služe režimu kao neka vrsta alternativne milicije, sa zadatkom da zastrašuju i kažnjavaju protivnike režima. Zajedno sa korumpiranim sudijama.
  • Centri za socijalni rad u ovoj zemlji su ne samo nekompetentni, nego duboko kriminalizovani (čast izuzecima). Oni sarađuju sa jednako kriminalizovanim sudijama koji sprovode politiku naloženu sa vrha političkog sistema, a to je politika viktimizovanja i sudskog nasilja nad protivnicima režima

Piše: Aleksandar Fatić, redovni profesor, naučni savetnik, Institut za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu

Svega dva dana nakon objavljivanja mog otvorenog pisma ambasadoru SAD Entoniju Godfriju na sajtu “Direktno“, osvanulo je, 4. maja 2021., u listu “Danas”, neko “reagovanje” opskurne “Asocijacije centara za socijalni rad”, u kojoj se, na nemušt i neuverljiv način, pravdaju nepočinstva počinjena prema deci političkih protivnika režima od strane centara za socijalni rad, a sve to povodom mog teksta naslovljenog “Ministarka i deca”, koji je, kako autori ovog “reagovanja” kažu, objavljen takođe u listu “Danas”, 28. aprila 2021.

Čitalac će pitati, šta je tu čudno i zanimljivo?

Pa čudno, a i zanimljivo, je to da rečenog 28. aprila 2021. u listu “Danas” nije objavljen nikakav moj tekst naslovljen “Ministarka i deca”. Istog tog dana, u “Danasu” je objavljen moj tekst “Istražiti zloupotrebe dece“, u kome se nalazi sadržaj o kome opskurna “asocijacija” piše.

Da Vas podsetimo:  Evropa otkrila prevaru Vučićevih tajkuna, mogli bi da nam zabrane letove

Zašto, je, onda, bitno što je “Asocijacija” centara za socijalni rad promašila naziv moga teksta, ako je pogodila sadržaj?

Pa bitno je, zato što je naslov “Ministarka i deca” onaj naslov koji sam ja dao tekstu kao radni naslov.

A Redakcija “Danasa” tekst je drugačije naslovila:  “Istražiti zloupotrebe dece” i pod tim naslovom objavila tekst. Dakle, opskurna asocijacija je odnekud došla do mog neobjavljenog teksta, odnosno teksta pod naslovom koji nikada nije ugledao svetlost dana.

Drugim rečima, autor pisma je odgovorio na moj tekst u radnoj verziji, koga nema u novinama. Stoga je zanimljivo pitanje otkud centru za socijalni rad pristup mom neobjavljenom tekstu. Naravno, treba biti vrhunski glup da, kada već špijunirate nekoga na ovako brutalan način, to otvoreno pokažete u tekstu koji objavite u novinama. Upravo zbog tih potrebnih kvaliteta, za prenošenje poruke meni upotrebljena je “Asocijacija centara za socijalni rad”.

U  sudsko-socijalnoj mafiji osnovni motiv je materijalni interes, glavni kriterijum je količnina datog novca za mito i korupciju

Pošto je pisana brljotina “asocijacije” nepotpisana, kao što su nešto ranije bili nepotpisane i brljotine izvesnog “sindikata” socijalnih radnika koji je isto tako, i još gore, “reagovao” na istupanja mog kolege profesora Vojina Rakića, pre više meseci, kada je on provlačen kroz medijsko SNS blato, otvorio sam sajt Agencije za privredne registre, da vidim ko mi to piše.

I tamo vidim, Asocijacija centara za socijalni rad, udruženje građana sa sedištem u Vrnjačkoj Banji, predstavljaju je izvesna Rada Divac iz Prijepolja, i izvesna Dajana Kostić iz Stare Pazove. Tako kažu javno dostupne informacije APR.

Zanimljivo.

Dakle, trebalo bi da verujem da su Rada i Dajana, u Prijepolju i Vrnjačkoj Banji, došle do mog teksta i moje korespondencije sa listom “Danas”, koja nije objavljena.

Da Vas podsetimo:  Uhvati ih ako možeš: Tajno trošenje javnog novca u RTS-u

Ne bih rekao.

Rekao bih da su nepomjanici ovog društva došlo do mog neobjavljenog teksta, samo oni znaju kako, i da su ga dostavila svojim centrima za socijalni rad. I to je suština malignosti centara za socijalni rad u ovom društvu. Oni služe režimu kao neka vrsta alternativne milicije, sa zadatkom da zastrašuju i kažnjavaju protivnike režima. Zajedno sa korumpiranim sudijama.

Međutim, zahvaljujući nevelikoj inteligenciji i osposobljenosti autora pisma upućenog meni, ko god oni bili, pošto su anonimni, i to pisma pod naslovom “Fatićeve neistine o socijalnoj zaštiti” (u kome se, inače, ne pominju nikakve moje navodne “neistine”, ali se pominju hvalospevi divnim članovima ove još „divnije“ grupacije SNS članova), oni su direktno, otvoreno otkrili činjenicu da su nekako došli do mog teksta u radnoj verziji, jer se u svom tekstu pozivaju na neobjavljenu verziju mog teksta, a ne na tekst pod naslovom koji je objavljen u Danasu.

Tuše!

Eto, toliko o tome kako “nisu svi u sistemu centara za socijalni rad kriminalci” i kako “ne rade protiv političkih protivnika režima”. Možda nisu svi, ali je sigurno da kriminalaca ima mnogo u tom sistemu, i ne samo da rade protiv protivnika režima, i da im otimaju decu, o čemu mediji bruje mesecima, nego ih i prisluškuju, uz pomoć onih koji to mogu, a to su, zna se ko. Nepomjanici demokratije i poštenja u ovom nesrećnom društvu.

Dragan Vulević, decenijski savetnik u Ministarstvu već godinama “žari i pali” u centrima za socijalni rad

Tako to počinje, a završava se, opet znamo kako. Videli smo to i sa Ćuruvijom, i sa Cvijanom, i sa mnogima drugima.

U sistemu socijalne zaštite godinama već se eksponira čovek po imenu Dragan Vulević. Neprestano dolazi na režimske televizije i govori najneverovatnije stvari. On je decenijama rukovodio razvojem sadašnje kulture u centrima za socijalni rad. Bio je “načelnik” nečega, ne mogu da se setim čega, ali to nešto je kontrolisalo centre za socijalni rad. I tako su ti centri postali ovako sjajni. Posle toga je bio “specijalni savetnik” ministra.

Da Vas podsetimo:  Inflatorni maraton posledica neodgovornosti SNS vlasti
Ministarka Kisić Tepavčević je prozvana da pruži objašnjenje o skandaloznom činu

Pozivam ga, kao nekoga ko očigledno kontroliše ceo taj “sistem”, da izađe i kaže ko je ovo pisao i kako su došli do mog neobjavljenog teksta. Pozivam i ministarku Dariju Kisić Tepavčević da objasni ko je iz socijalnog sistema pisao “odgovor” na moj neobjavljeni tekst i kako.

Ako je ovo opomena, onda onima koji mi tu opomenu šalju odgovaram javno:

Centri za socijalni rad u ovoj zemlji su ne samo nekompetentni, nego duboko kriminalizovani (čast izuzecima). Oni sarađuju sa jednako kriminalizovanim sudijama koji sprovode politiku naloženu sa vrha političkog sistema, a to je politika viktimizovanja i sudskog nasilja nad protivnicima režima. I to što ja mislim oni svojim postupcima, poput ovog, jasno pokazuju i potvrđuju.

I jedni i drugi nemaju mesta u pristojnom društvu i treba da budu predmet direktne i hitne lustracije i kažnjavanja, koju mora sprovesti prva demokratska vlast posle pada ovog režima.

Jagodina i afera “Palma” su samo jedna ilustracija toga. Da je ovaj kriminalni “sistem” radio svoj posao masovno podvođenje devojčica ne bi moglo da se dogodi i traje toliko dugo.

Radi se o sudsko-socijalnoj mafiji koja je mnogo gora od Belivukove, koja trguje decom i razara porodice političkih protivnika režima.

Eto, zato je neophodno raščišćavanje sa kriminalcima u sistemu socijalne “zaštite”. Valjda je sada to svima (i njima) jasno. A i sa sudijama koje rade isto to, pozivajući se na iste ove, i vršeći sudsku agresiju na protivnike režima, o kojoj je bilo toliko reči u javnosti.

Izvor: Između sna i jave

1 KOMENTAR

  1. Profesore vi ste malo najvni! Pominjete kriminalizovene Centre, sudije itd. Ako su kriminalizovani -znači da su i koruptni. U Srbiji je od pamtiveka poznata izreka da „para vrti gde burgija neće“. Ko vama profesore garantuje da je možda neki novinar ili novinarčić koruptan ili radi za Vučića i Gašića (šefa BIE) u DANASU (do)plaćen da vrhuški nemile tekstove dostavlja na uvid i pre štampe? Znajući koliko su bedne novinarske plate u Srbiji, za nekoga su i 50 € velika para! Korupcija je, kao pandemija, obrlatila celu Srbiju ne samo Centre za socijalni rad ili justiciju. A „Službe za zamajavanje naroda“ Aleksandra Vučića, verovatno, čim dobiju neki tekst sličan vašem, odmah, kao što smo videli u vašem slučaju, stupaju u akcije. Blaćenjem do maksimuma. Poznato je da Vučić ima podosta uz pomoć države- tačnije plaćenih narodnim parama- organizovanih „agencija“ koje se pojavljuju u javnosti kada vrhuški to zatreba. Desetine botova-sendvičara samo čekaju da na mig svog rukovodstva krenu u akacije pisanja komentara na objavljene članke. Čik da neki print-medij u Srbiji dnevno ne objavi -ne samo pisanije protev članaka i autora- nego i hiljade slavopojki o i za Vučića! Sve to naučeno na kursevima svojevremeno u Segedinu, gde su Ameri po nalogu CIE iz Budimpešte preselili Centar za psihološko vođenje rata. Znamo da je u to vreme Vučić u vladi Slobe Miloševića bio ministar (dez)informacija- verovatno je i on bio na „doučavanju“ u Segedinu! Državna mafija je toliko ušla u sve pore života u Srbiji da sumnjam da će ikada biti iskornjena. U SAD je „privatna“ uglavnom italijanska mafija u poslednjih 100 godina postala toliko moćna da je ni još moćnije SAD ni dan danas više ne mogu iskoreniti. Kako onda da to uradi slabašan srpski narod, gde se mafija organizuje, plaća, podržava i štiti sa samog državnog vrša? Zar nam po tom pitanju nisu dovoljni primeri Krušika, Savamale, Koluvije i njegove farme marihuane „Jovanjic“, razni Veselinovići, pa sada i „Velje nevolje“?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime