Fejsbuk: Beograd na vodi i Tesla grad – dva lica iste opsene

0
1139

tesla-gradOd brzih pruga do Beograda na vodi… Da li neko, zaista, posle svih šarenih laža, veruje da srpski premijer i ovog puta neće slagati. Maltene, ništa od onog što je on obećavao naciji nije se ostvarilo. Na njegovu sreću, narod brzo zaboravlja šta je ko rekao, izjavio, obećao ili napisao. Novi dan – nova prilika za nova lažna obećanja. Uostalom, zašto ne lagati, ako laž može tako jednostavno, lako i nekažnjeno da prođe. U Srbiji, izgleda, što više lažeš, više te narod voli, ceni i poštuje. Reklo bi se da Srbin uživa u tome da bude izigran, prevaren, nasamaren.

Vučić obećava „Beograd na vodi“, a njegov ostrakizovani koalicioni partner poručuje iz egzila da će i on ozidati nešto po čemu će se Beograd (pro)slaviti – Tesla grad! Jedinstvena slika, valjda, moguća samo u Srbiji: vlast sama sebe proterala iz zemlje. „Snaga naroda“ i njen šef ni ne pokušavaju da u srpskom parlamentu postave pitanje povratka onoga „koji ni za šta nije kriv“. Postavlja se pitanje, zašto „snagatori“ ćute? Verovatno – takav je dogovor, „koalicioni sporazum“ ili nešto treće? Postoji mnogo načina da se novac građana Srbije prespe u džepove tajkuna i bogatih kriminalaca. Za takvu „finansijsku konsolidaciju“ velikih „biznismena“ nije neophodno da se gazda vrati „na mesto zločina“.

Na srpsku nesreću, čini se da je sve ono što nam se danas događa deo dobro promišljene i vešto izrežirane predstave. Uloge su odavno podeljene i one tako traju i kotrljaju se kao u antičkoj tragikomediji (bogovi, heroji i obična „boranija“); da se Vlasi ne dosete, međusobna kobajagi-mržnja i netrpeljivost glavnih junaka mora biti maksimalno naglašena. Nije isključeno da glavni evroatlantski režiseri jednog dana u Srbiju vrate Bogoljuba Karića kao „spasioca“. Naime, bilo bi neobično da ga ovoliko dugo drže u „rezervi“ – a da ga jednog dana ne iskoriste za svoje ciljeve. Ali, reći će neko – pa Bogoljub je u „našoj majci“ – Rusiji? Ali i to bi mogao da bude samo dodatni „adut“ za „pobedničku“ kombinaciju onih koji nameravaju da Srbiju sasvim (i zauvek) poraze.

Da Vas podsetimo:  "Na PINKU vidiš jedino Vučića i Dačića.."

U Srbiji više ništa nije predvidljivo (ne zna se ko za koji tim igra), a to je glavni preduslov za totalnu propast i nestajanje jednog društva.

D.G.

screenshot-www facebook com 2015-04-22 14-45-22

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime