Firma bliska Andreju Vučiću dobila ugovor na 15 miliona

0
511

Kako pokazuje Odluka o dodeli ugovora, “usluga sprovođenja promoedukativne kampanje o reciklažnoj delatnosti prema idejnom rešenju vizuelnog identitea reciklažne delatnosti dodeljuje se ponuđaču Invictus media d.o.o Beograd”. Nabavka je predviđena Planom javnih nabavki za 2020. godinu, a njena vrednost iznosi 15 miliona dinara.

Foto: Privatna arhiva

Interesantno je da je ista firma za “idejno rešenje i promotivno unapređenje reciklažnih aktivnosti u Beogradu, prošle godine u junu mesecu dobila 10 miliona dinara.

Foto: Privatna arhiva

Veza sa Andrejom Vučićem 

Ista firma zadužena je i za održavanje veb sajta Skupštine grada Beograda, a reč je zapravo o kompaniji koja je svojevremeno u okviru istraživanja BIRN-a dovedena u vezu sa Andrejem Vučićem, bratom predsednika Srbije.

Sve je krenulo od fotografije do koje je došao BIRN, a na kojoj je zabeležen susret brata srpskog predsednika i kontroverznog kosovskog biznismena Zvonka Veselinovića u prostorijama marketinške agencije tokom predizborne kampanje 2014. godine.

Foto: Birn

Kako je BIRN pisao, Andrej Vučić i Zvonko Veselinović sarađivali su tokom predizborne kampanje Srpske napredne stranke 2014. godine, što može da se zaključi sa fotografije koju BIRN objavljuje, a koja je nastala u reklamnoj agenciji koju je SNS angažovala tokom kampanje za izbore u martu te godine.

Reč je upravo o marketinškoj agenciji Invictus media d.o.o sa kojom je SNS sarađivala tokom predizborne kampanje.

Prikrivena saradnja

Kako je BIRN otkrio, ta saradnja bila je u suprotnosti sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, što se može videti u nalazima objavljenim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Da Vas podsetimo:  Sve koji nisu „na liniji“ – raspeti i poništiti

Tu se, između ostalog, navodi da SNS u svom izveštaju o prihodima i troškovima izborne kampanje dostavljenom Agenciji nije prijavila da je toj reklamnoj agenciji plaćeno 7.344.725,00 dinara, što je potvrđeno pisanim odgovorom Invictus Media Agenciji.

Redakcija portala poslala je JKP Gradska čistoća zahtev da obrazlože šta ova saradnja tačno podrazumeva, ali do objavljivanja ovog teksta odgovore nismo dobili.

Izvor: Otvorenosr.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime