Firmi koju je osnovao Nebojša Krstić ponovo 90 miliona za oglašavanje

4
1855
Nebojša Krstić / Foto: Youtube skrinšot

Marketinška firma „Nova communications“ koju je osnovao bivši predsednički savetnik Nebojša Krstić, a koja je sada u vlasništvu njegove bliske saradnice Jasmine Stojanov, dobila je posao oglašavanja u novinama vredan 90 miliona dinara (760.000 evra) od Gradske uprave Beograda, otkriva Pištaljka.

Ova firma je i 2018. godine za posao oglašavanja inkasirala 90 miliona dinara od Gradske uprave Beograda, o čemu je Pištaljka pisala.

„Nova communications“, registrovana kao preduzeće za tržišne komunikacije i propagandu, do početka septembra 2017. godine bila je u vlasništvu tadašnjeg člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije i medijskog savetnika bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića Nebojše Krstića.

Krstić je posle stupanja na funkciju vlasništvo preneo na saradnicu Jasminu Stojanov koja je takođe, kao šef informativne službe, radila u Tadićevom kabinetu.

Konkurs Gradske uprave Beograda raspisan je 24. februara ove godine za oglašavanje u dnevnim i nedeljnim listovima Blic, Kurir, Večernje novosti, Politika, Danas, Srpski telegraf, Informer, Alo, 24 sata, NIN, Vreme, Novi magazin, Pečat, Nedeljnik, Ekspres i Blic žena. U odluci o zaključenju okvirnog sporazuma navodi se da je komisija za javnu nabavku predložila da se ugovor zaključi sa firmom „Nova communications“, s obzirom na to da je da je ponuda ove firme „prihvatljiva i tržišna“. Navodi se da su dva učesnika javne nabavke odgovorila na poziv – „Nova communications“ i „Media point“.

Ponuda za oglašavanje u novinama „Nova communications“ iznosila je 35,7 miliona dinara sa PDV-om, dok je firma „Media point“ ponudila 41,4 miliona dinara sa PDV-om za te usluge. Inače, 90 miliona dinara predstavlja okvirni iznos koliko Gradska uprava Beograda planira da potroši za oglašavanje u narednih godinu dana.

Broj oglasa, navodi se u konkursnoj dokumentaciji, „nije moguće precizno utvrditi“, s obzirom na to da se oglasi „objavljuju za potrebe svih organa Grada Beograda“, a „pojedinačni ugovori će se zaključivati do utroška finansijskih sredstava, a najduže za period od godinu dana od dana zaključenja ugovora“.

Da Vas podsetimo:  Vojvodina: stotine naftnih bušotina i najlošija voda za piće

Zato su učesnici konkursa svoje ponude dali prema jediničnim vrednostima.

Inače, beogradska agencija „Media point“, drugi učesnik na tenderu, članica je medijskog pula „Dajrekt medije“. Ova agencija je prethodnih godina od Grada Beograda dobila poslove oglašavanja vredne oko 200 miliona dinara. Tako je 2017. dobila 90 miliona dinara, 2016. 60 miliona dinara, a 2015. godine 45 miliona dinara, o čemu je Pištaljka pisala.

Firma „Media point“  ima sedište na istoj adresi kao i „Dajrekt medija“, u Ulici antifašističke borbe 13b na Novom Beogradu. Vlasnik zgrade na pomenutoj adresi bila je firma „Multikom“ u vlasništvu Dragana Đilasa, a zgrada je krajem 2017. godine prodata firmi „Tekhil plaza“. Vlasnik „Media pointa“ je do novembra 2018. godine bio Dragan Ješić koga su beogradski tabloidi svojevremeno povezivali sa bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Međutim, nakon što je 2018. godine „Junajted medija“ kupila „Dajrekt mediju“, „Medija point“ je promenio vlasnika i sada je to „Junajted medija sarl“ iz Luksemburga.

Jovana Pešić
Izvor: pistaljka.rs

4 KOMENTARA

  1. Питагора, правих Београђана готово да и нема. Ретко да је коме деда рођен у Београду. Дакле, ради се о твојим комшијама, рођацима, пријатељима, који су се одселили у тај омражени град! И постали „Београђани“! Тако да је твој коментар тотално депласиран..

    • Ја сам се, стицајем прилика, родио у Београду, али томе не придајем значај. Немам родбине у Београду. Имам доста школских другова, од којих су неки вредели нешто, док нису постали Београђани. Што се Крстића тиче (о њему смо почели, ако се сећате, поштовани), мислим да је он исти такав саветник као што је доктор, или музичар, дакле никакав. Код Владете Јеротића можете наћи детаљно и врло убедљиво описано како се испод спољашње углађености, често и скоро по правилу, крије велика празнина. Прочитајте то, код В. Јеротића, поштовани – наравно, ако знате сва слова. И напишите нешто о СВОЈИМ „комшијама, рођацима, пријатељима“, ради смо знати Ваше цењено мишљење.

    • Pitagora, mislim da ti je ta ocena isuvise uopstena i dosta netacna za druge tipicne Beogradjane. Ali je za bivšieg Tadicevog (Boris Tadić je rodjen u Sarajevu i nije Beogradjanin) savetnika Nebojšu Krstića je potpno ispravna. Krstić se, sto je tipicno za poltrone i normalno, okrece se kao suncokret – i evo ga on opet „jase na konju“ i dobija poltronske {nezasluzene} velike novcane nagrade. Nekada se Boris Tadić redovno sastajao sa Miloradom Dodikom, pa su 4. oktobra 2.000 godine u Laktaš[ma. Dodikovoj opstini gde je MD bio predsednik opstine, organizovali dogovor sa MI-6 i CIA opoziicijom DOS-a uz prisustvo NVO „Otpor“ koju su formirali Amerikanci i uz obezbedjenje tog skupa od strane britanskih specijalnih snaga SAS Tada je planiran scenario i razradjene uloge opozicije Srbije za paljenje Narodne Skupstine SRJ uz pristanak odredjenih vojnih krugova bivse Vojske SRJ. Tim Maršal je te dogadjaje opisao u svojoj knjizi „Igra senki – petooktobarska smena vlasti Slobodana Milosevica“. Једина порука књиге Тима Маршала јесте: „Србијо, погледај себи у очи и буди искрена!“
      ***Tim Maršal je vodeci autoritet u pitanjima spoljnopolitickih odnosa, sa više od dvadeset pet godina iskustva u novinarstvu. Bio je urednik spoljnopoliticke rubrike Skaj njuza, a pre toga je radio za BBC i LBC/IRN radio. Izveštavao je iz trideset zemalja i pratio sukobe u Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Kosovu, Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji i Izraelu. Njegov blog Foreign Matters bio je u užem izboru za nagradu Orvel 2010. godine.Pisao je za Tajms, Sundej tajms, Gardijan, Independent i Dejli telegraf, i autor je knjiga Igra senki: petooktobarska smena vlasti u Srbiji (Shadowplay: The Overthrow of Slobodan Milosevic), bestselera u bivšoj Jugoslaviji***.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime