Pomoć Fonda dijaspore za maticu

2
1786

Ugroženima 50.000 evra

Humanitarno udruženje Fond dijaspore za maticu obezbedilo je prvu humatniranu pomoć ugroženima od poplava u Srbiji u vrednosti od 50.000 evra, rekao je zamenik predsednika Upravnog odbora te organizacije Živadin Jovanović.

Živadin Jovanovic

Sarađujemo sa institucijama, kako bismo što više pomogli ugroženima: Živadin Jovanović

“Pomoć se sastoji od konzervirane hrane, keksa, testenina, vode, ležajeva, ćebadi, pelena i sredstava za ličnu higijenu. Mi smo u kontaktu sa mnogim svojim ograncima u Berlinu i drugim ostalim evropskim i svetskim centrima, kao i sa pojedinim ljudima iz rasejanja kako bi se mobilizovala humanitarna pomoć preko klubova i udruženja“, kazao je za “Vestionline“ Jovanović, dodavši da je magacinu Kriznog štaba kod beogradskog Sajma već isporučeno 50 dušeka i da će tokom večeri i subote biti isporučena i druga pomoć.

“Već imamo veći broj najavljene novčane pomoći, koja će se najbržim kanalima dostavljati fondu u Beogradu radi nabavke onoga što je najbitnije, u saradnji sa Kriznim štabom Republike Srbije, Gradom Beogradom i Crvenim krstom“, izjavio je Jovanović, koji je svojevremeno bio ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije.

On je dodao da telefoni stalno zvone i da se ljudi raspituju za broj računa kako bi donirali novac za pomoć ljudima pogođenim katastrofalnim poplavama u Srbiji.

“Neprekidno dežuramo kraj telefona i koliko možemo da shvatimo, postoji širi pokret solidarnosti Srba i srpskih prijatelja u inostranstvu da se uputi pomoć ugroženima od poplava, jer se radi o jednoj od najvećih prirodnih katastrofa u istoriji Srbije“, objasnio je Jovanović i izrazio nadu da će pomoć Fonda biti od velikog doprinosa ugroženima.

Donatori velikog srca
Jovanović je naveo neke od najvećih donatora, koji su učestvovali u davanju pomoći ugroženima od poplava. To su: dr inž. Miloje Milićević iz Berlina, koji je i predsednik Fonda, Marino Skaramela iz Švajcarske, dr prof. Ljiljana Verner iz Hanovera, Predrag Rakočević iz Štutgarta i Majk Milićević iz Toronta.

vesti-online.com

Da Vas podsetimo:  Hrvatski udar na Srpsku pravoslavnu crkvu

like-button.net here

wordpress-themes.org here

2 KOMENTARA

 1. Obracam Vam se sa molbom za pomoc za spas zivota deteta mojih prijatelja koji su ocajni i moraju da Vam se obrate. Decak Petar Markovic iz Koncareva kod Jagodine ima EWINGOV SARKOM. Lecen je u Beogradu i to sa malo uspeha. Roditelji su uspeli da ga odvedu u Bolonju gade su prepisali terapiju koju bi trebalo da prima u Beogradu na Institutu za onkologiju i radiologiju, odelenje za decu. Od propisane terapije dete je primilo samo jednu i receno im je da vise nema. Sada te terapije a primio je tek jednu ima na privatnoj klinici Onkomed u Beogradu. Roditelji su ostali bez sredstava. Petar mora da primi jos 7 terapija od kojih svaka kosta od 170.000 do 190.000 dinara. Pomozite molimo Vas!!!!!! Decak ima 18 godina. Trenutno je u invalidskim kolicima. Propisana terapija iz Bolonje koja moye da se prima i postoji na toj privatnoj klinici bi mu spasla zivot. Jos jednom Vas molim da nu pomognete ako ste u mogucnosti ili da nas uputite kome da se obratimo za pomoc.

 2. Postovana redakcijo
  Zelim da predlozima ljudima koji bez jasnog legaliteta a svakako bez legitimiteta u dijaspori, vode Fond dijaspore za maticu, da sva sredstva tog Fonda a koja iznose nekoliko (oko 6) miliona EUR, daju celokupwn iznos odmah na koriscenje narodu Srbije. Da podsetim nasu dijasporu, da je ovaj Fond nastao 1999 godine u vreme NATO agresije na nasu zemlju i da su ova sredstva, skupljena u dijaspori, bila namenjena postradalima u Srbiji, kao i za saniranje razorenih vitalnih objekata. Posto je sada Srbiju zadesila velika ekoloska katastrofa, jos uvek nesagledivih razmera i posledica, bilo bi krajnje posteno a i pravo vreme da se celokupan novac Fonda vrati srpskom narodu – kojem je taj novac bio odavno namenjen, ali nikad dat na koriscenje!
  Ako Fond ne vrati ovaj novac srpskom narodu sada kada mu je najpotrebniji, bice to pre svega krajnje nemoralan cin i zlocin prema nasem narodu, ali i cin koji zasluzuje zakonsko procesuiranje.
  Srpska dijaspora stoji uz svoju maticu, koju je oduvek pomagala a pomagace je i ubuduce. Zato, ona mora da upravo sada izvrsi snazan pritisak na ljude koji barataju sredstvima (naseg!) Fonda, da ih neizostavno i sto pre vrate postradalom srpskom narodu.
  Sada je srpski narod bioloski ugrozen i na rubu materijalne bede. I zato, nema apsolutno nikakvog vise opravdanja, da u ovom egzistencijalno vaznom trenutku za srpski narod ova sporna uprava nenamenski trosi sredstva Fonda na efemerne legate, spomen kuce, stipendije, obelezja, stampanja almanaha …

  Dr. Miodrag L. Kulic, teorijski fizicar, Nemacka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime