Fotka iz Beo zoo vrta razbesnela tviteraše

1
1226

Sneg koji je pao u Beogradu doneo je mnogo više od dugačkih kolona i saobraćajne gužve. Nažalost, umesto lepih i idiličnih scena koje krase glavni grad, Internet je ponovo podeljen zbog fotografije iz Beo zoo vrta.

Verovatno ste se odmah pitali – šta bi bilo kome imalo da smeta u zoo vrtu, ali ispostavilo se da itekako ima. Pošto je sneg prekrio čitav Beograd, na zvaničnoj Twitter stranici Beo zoo vrta okačili su fotografiju dva geparda koji šetaju po snegu. Priča verovatno ne bi otišla u toliko negativnom smeru da su na fotki pingvini ili foke, ali ovde se govori o dve mačke koje inače žive u predelima u kojima je uvek toplo.

Iako je fotografija postavljena najverovatnije kako bi obradovala ljubitelje Zoo vrta, tviteraši su imali mnogo toga da zamere ovoj ustanovi.

„Predivno! Lepo skoro kao lav koji leži na pločicama ili majmuni koji traže način da se ubiju i prekinu doživotnu robiju u tom mučilištu“; „Koji pakao preživljavaju ove jadne životinje… Prirodno stanište im je na +40,a ovde se drže na robiji na minusu… WTF…“; „A iznad na kalemegdanskoj terasi piče žurke celu noć“ – samo su neki od komentara tviteraša koji su ispratili fotografiju.

Gepardi su ugrožena vrsta iz porodice mačaka i najbrže kopnene životinje, mada teško da to može doći do izražaja u krugovima Zoo vrta. Inače naseljavaju veći deo Afrike, kao i mali deo jugozapadne Azije, tačnije Irana.

1 KOMENTAR

  1. Neki Srbi vole da komentarišu i teme o kojima u suštini nemaju pojma- tako možda i ovaj Todorović.
    Ako je na slici zaista gepard onda treba znati da su gepardi, doduše u sve manjem broju, rasprostranjeni po celoj Africi (nekada ih je bilo i u Aziji) gde su temperature veoma različite. Neke vrste geparda žive i na najjužnijem delu Južne Afrike gde u zimskom periodu temperature mogu da padnu i na minus 5 stepena pa životinje ipak opstaju. Čak i gepardi iz centralne Afrike za kratke šetnje mogu da izađu na hladno- stručnjaci Beo-Zoovrta znaju šta rade i sigurno ne teraju žiotinje na silu na sneg nego one to same žele!
    Slično je i sa leopradima – ima ih i u Aziji (snežni leporadi) koji opstaju i na veoma niskim temperaturama. I lavovi vole da iz toplog kaveza izađu na kratko na sneg i u hladnoću- znači nema mesta optužbama protiv Beo-Zoovrta! Sve ovo može ovih zimskih dana da se uživo vidi u brojnim nemačkim zoo-vrtovima- i niko zbog afričkih životinja koje šetaju po snegu ne poziva na „ustanak“!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime