Fotografija koja vraća veru u ljude! Ovaj mladić je naša nada i znak!

0
672
Foto: printscreen ( Facebook )

Tako su ljudi širom sveta opisali fotografiju, koja je za tili čas postala veoma popularna na internetu, a na kojoj je prikazan Čačanin Đurđe Dmitrić (29) kako svojom rukom štiti od kiše baku iz Prizrena. Snimak je nastao tokom liturgije koju je služio patrijarh Irinej u manastiru Žiča, u okviru centralne proslave 800 godina autokefalnosti SPC.

Dok smo stajali među vernicima, ispred mene se naprosto pojavila baka sa mirisom svetosti. Odmah sam znao da je došla sa svete zemlje, Kosova. Imao sam želju da svojim delom na simboličan način budem od pomoći. Tako mi je Gospod podario previše – da budem njen zaštitnik u tih nekoliko momenata. Baku sam doživeo kao Svetu Majku i svojom nečistom rukom sam je zaštitio – ispričao nam je skromni Đurđe, koji nije ni znao da ga neko fotografiše, saznao je tek kada je i sam ugledao fotografiju na društvenim mrežama.

Posle završene liturgije, kada su krenuli na pričest, baka iz Prizrena se spotakla i pala. Đurđe joj je ponovo pritekao u pomoć.

Blagoslovila me je za brak – kazao nam je Đurđe, koji će 17. oktobra krunisati brakom svoju ljubav sa Aleksandrom Đokić (29), takođe Čačankom.

SIMBOLIKA

Ispod fotografije koja kruži društvenim mrežama neprestano se nižu mnogobrojni komentari, poput: „Slika je puna tople simbolike i nade“, kao i „Legenda“, „Fotografija života“, „Bogotac“…

Izvor: Nacionalist

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime