Fotografije iz novosadskog porodilišta: Da li bi ministri ovo jeli?

2
935

2016-09-22_060840Fotografije obroka za porodilje i sobe u kojoj se ljušti buđav zid u novosadskoj „Betaniji“ trebalo bi da nose upozorenje „uznemirujuće“.

Na jednoj fotografiji je ručak, reč je navodno o karfiolu, a na drugoj zid koji je podbuo od vlage i buđi i sa kojeg otpadaju slojevi. Uz uzglavlje kreveta na kom spavaju žene koje su se nedavno porodile.

„Dame i gospodo, ovako se hrane i ovako su smeštene naše mame koje nam svaki dan donesu najveću radost na svetu, novi život! Betanija Novi Sad 17.9.2016. Šerujte, neka ih bar za sec bude sramota!“, piše ispod fotografija koje su se pojavile na fejsbuku.

Ovo nije prvi put da jezive fotografije o uslovima u porodilištima širom Srbije kruže društvenim mrežama. I pored toga što su svima puna usta „borbe protiv bele kuge“, problem i dalje postoji.

Do sada je u više navrata obećavano da će ishrana za porodilje biti poboljšana, što je od presudnog značaja u prvim danima posle porođaja, međutim ovakve fotografije su dokaz dokle se stiglo sa obećanjima i kolika je briga o države o majkama i bebama.

kutaknet.com / nedeljnik.rs

2 KOMENTARA

  1. Majke, drage žene, pitajte vaše muževe da li bi boravili u tom brlogu i da li bi oni te splačine jeli. Ne niste me pogrešno razumele. Znate da svi mi, svi Srbimo trpimo ovu rotirajuću strukturu na vlasti već skoro 30.godina. Tarotirajuća struktura izdajničke vlasti ništa u svom ponašanju i ophođenju nije promenila u odnosu na građane Srbije! Ako je i nešto promenila, onda je sve gora, bezdušnija, surovija, lažljivija, sve više otima od građana Srbije. Svi mi odlično znamo da je tako! Niko ko pokušava da živi čestito, pošteno i dostojanstveno od svoga znaja i rada ne može to da ostvari u Srbiji. To znate i sve majke, i sve sestre, i sve babice, i svi doktori u porodilištu!! Ne pravimo se više ludi i blesavi! Svi gledamo propast i našu i naše Srbije i svi ćutimo, pravimo ludi, blesavi da to ne primećujemo! E pa saa je došlo vreme da progledamo jer užas koji nam svakodnevno postaje sve gori i veći počinje svakoga od nas lično da ugrožava. Kada su pametni, mudri i dobronamerni ljudi upozoravali, zvali na menjanje svega, pogotovo ovih nemoralnih izdajnika, svi smo se pravili ludi, ili prepametni. Ionako se to dvoje na kraju dodiruju u jednoj tački! Došli smo do dna! Sada u ovoj mračnoj, smrdljivoj i dubokoj kaljzi možemo da ostanemo i da se podavimo ili pocrkamo, ili ćemo se boriti da se iz nje iščupamo, operemo i počnemo normalno da živimo! Opet mi biramo! Mi biramo dostojanstven život ili odlazak u smrt lišeni elementarnih ljudskih prava i dostojanstvenog života.
    Zbog toga i kažem da žene pitaju svoje muževe, deca svoje očeve, majke svoje sinove hoće li oni već jednom uzeti u zaštitu svoje porodice i obračunati se sa ovim prokletim izdajnicima!! Uloga svakog muškarca je da zaštiti svoju porodicu. Piatajmo muškarce imaju li nameru da zaštite svoje porodice, ako nemaju onda žene vreme je da se mi organizujemo. Ostavićemo u toj kaljuzi neka sve muško a Srbsko nestane! Oninam nisu potrebi, okrenimo se muškarcima koji će osećati moralnu obavezu da zaštite nemoćne i svoju porodicu!! Pitanje je hoće li mški rod Srbi ustati u zaštitu nemoćnih i svojih porodica!! ako ustanu neće biti ovakvih bolnica, ovakvih spšlačina, i sve ostalog zla koje nas je snašlo!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime