Francuska televizija o Vučiću…

2
1240

Sinoć (05.06.2017.) na francuskom TV kanalu, Canal+, prikazan je kratak dokumentarni film o biografiji novog srpskog predsednika u emisiji koja se zove “ L’Effet papillon”, (u prevodu na srpski ”Let leptira”).

Plakati-Vucic-8Emisija treba da ima satiričan karakter, što u ovom slučaju nije bilo tako. Autorka emisije, Daphne Roulier je na dosta uvredljiv način prikazala novog srpskog predsednika države, naglasivši da je počeo svoju političku karijeru sa 25 godina, kada je završio pravni fakultet.

Prvo što treba napomenuti je da su mnogi strani mediji preneli vest da je A. Vučić izabran za novog predsednika Srbije, dok ni jedan jedini francuski list to nije objavio.

U sinoćnoj emisiji, ono što je prikazano, je prilično uznemiravajuće, šokantno i uvredljivo. Naime Canal+ je otvoreno nazvao A. Vučića diktatorom i novim Miloševićem. Video koji prikazuje predsednika pre njegovog političkog angažovanja, kako igra, uz komentar da ne zna da drži ritam, zatim ulazak u politiku, obučen u širu košulju, „da bi pokazao kako je jak „, onda članstvo radikalne stranke, krajnjih nacionalista, ministar u Miloševićevoj vladi, stvaranje nove napredne stranke i na kraju pozicija premijera… uz snimke kako nekome kaže:

„Ko ti je rekao da pričaš?“, ili
„Zašto ti zvoni telefon? Neću vise da čujem taj telefon“, i još,
„Rekao sam ti da sedneš, sedi dole bre“.

I na kraju, ponovo kako pokušava da igra uz muziku ali van ritma. Zaključak:

Diktator koji ne zna da igra ali voli da diriguje.

Priloženi video snimci i slike iz rata u Bosni, Hrvatskoj i Kosovu gde treba da se vidi kako Srbi muče i ubijaju “nedužne” civile koji ipak nose uniforme i oznake svojih armija.

Da Vas podsetimo:  ZAKON ZA RUGANjE SRPSKOM JEZIKU

Iz svega toga se moglo videti i zaključiti kakav je stav Francuske i Francuza prema Srbiji i uopšte prema Srbima.

Dragan Rakić

Nice – France

2 KOMENTARA

  1. A sta ocekujete od zapada? Nema ni jedne zemlje koja je istinski i iskren prijatelj Srbiji i Srbima u zapadnom svetu. Zato smo doziveli 1918, 1941, 1991, 1999, 2008.Vecina naroda zapadnih zemalja ukljucujuci i Ameriku i Kanadu neznaju o nama nista ali su vrlo glasni u osudama, omalovazavanju itd…. U zelji da sto vise unize i ponize nas takvim nabulozama, najvise kazu o sebi samima.

  2. a šta su to slagali.zbog onih dva miliona koji su glasali za vičića,oni kažu da je to srbija,pa dokažimo im da oni nisu srbija već banda komunistička,titovi omladinci.udbini igrači.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime