Francuzi objavili strip „Dobrodošli na Kosovo“, ilustrovali i paljenje crkava!

1
1104
Arno Gujon i strip / Foto: printscren (in4s.net)

Ova romansirana drama sačinjena je od realnih događaja i pokazuje francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla.
Strip pod nazivom „Dobrodošli na Kosovo“ objavljen je u Francuskoj, javlja Telegraf.rs.

Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, na svom Instagram profilu navodi da je ovo priča koja prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine.

Ilustrovano je i paljenje crkava, a Gujon dodaje i da je ova romansirana drama sačinjena od realnih događaja i da pokazuje francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla.
Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, Gujon smatra da je ovo još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu.

Odmah pri objavljivanju, „Dobrodošli na Kosovo“ našao se među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Gujona. Strip je privlačna literatura za mlade, a na mladima svet ostaje! Ovo je najbolji način da mladi u Francuskoj saznaju pravu istinu o Kosovu i Metohiji i stradanju srpskog naroda na toj teritoriji koja je vekovima bila srpska i ostaće srpska.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime