Gašiću, a zašto nije procesuirana i direktorka Gerontološkog centra u Kruševcu?

0
794
Bratislav Gašić / Foto: YouTube Screenshot

Direktorka doma za stara lica u Negotinu je uhapšena jer nije sprovela sve neophodne mere da se stanari doma zaštite od koronavirusa. Pre oko mesec dana uhapšen je i direktor Gerontološkog centra u Nišu, koji je osumnjičen za isto krivično delo.

Isto što se desilo u Nišu i Negotinu, desilo se i u Kruševcu. O tome je javno govorio Ivan Mandić, predsednik kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde.

– U kruševačkom Gerontološkom centru je „sve pod kontrolom“, kažu naprednjaci. Ovo na snimku je potvrda toga, verovatno? Odgovoran niko, jer će onaj grdnik od direktora iz Niša poslužiti kao žrtveni jarac. Bolnica u Kruševcu je Srpskoj naprednoj stranci koristila kao ispostava za zapošljavanje partijskog kadra i to sada dolazi na naplatu – rekao je Mandić za Direktno.rs uz snimak kako obolele iz Gerontološkog centra prevoze u Klinički centar u Nišu, gde nisu mogli da ih smeste, pa je onda organizovan njihov transport za Beograd.

Direktorka Gerontološkog centra u Kruševcu nije doživela istu sudbinu kao kolege iz Niša i Negotina. Postavlja se pitanje zašto? Dok ne stigne odgovor, čaršija nagađa da je to zbog činjenice da je Jelena Mijailović supruga Ivana Mijailovića, bivšeg direktora kazneno-popravnog doma u Kruševcu, čoveka za koga opozicija tvrdi da stoji iza napada na Borka Stefanovića. Upravni sud je utvrdio da Mijailović nije ispunjavao zakonom propisane uslove za funkciju na kojoj se zadržao pet godina. Sve dok nedavno nije unapređen na funkciju načelnika uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Republike Srbije, o čemu je pisao portal Koreni.rs.

Da Vas podsetimo:  Progovorio je Saša, načelnik i partijski vojnik SNS-a u Nišu, donator kapilarnih glasova i organizator autobuskog prevoza za Vučićeve fanove

Da cela priča bude još neverovatnija, Mijailović je osuđen šest meseci, uslovno na dve godine, jer je, dok je bio zaposlen u MUP-u, neovlašćeno koristio podatke jednog člana Srpske radikalne stranke. Time se bavio portal Pištaljka.

Podatke koje je Mijailović ukrao iz baze podataka MUP-a Srbije na konferenciji za novinare je iznosio, ni manje ni više, nego Bratislav Gašić! Gašić je na sudu izjavio da podatke nije dobio od Mijailovića, nego da ih je našao u svom poštanskom sandučiću?!

Da stvar bude grotesknija, Gašić i Mijailović su kumovi. A od kuma, ako ne televizor, onda bar neki podatak…

Danas se situacija promenila. Čovek koji je za javnu diskreditaciju dojučerašnjih partijskih kolega koristio podatke koje je „našao“ u poštanskom sandučetu je na mestu direktora BIA. I ima pristup podacima svakoga od nas. Imajući u vidu njegovo ranije ponašanje, ne treba sumnjati da on to koristi na zakonit način…

Kada čovek dobije uvid u sve ove podatke, shvati da je pitanje sa početka teksta – kako Jelena Mijailović nije procesuirana kao njene kolege iz Niša i Negotina – više nego besmisleno.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime