Gazda Hil pohvalio: Srbija je RAZUMELA da MORA da se pomeri od Rusije, VIDIM NAPREDAK

1
211

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je rekao da izveštaj Evropske komisije o Srbiji gleda kao „čašu punu do pola“, jer je Beograd ostvario napredak u mnogim oblastima, ali da postoji zabrinutost u oblasti vezanoj za Rusiju. Ocenio je da Rusija ima „veliki i negativan uticaj“ na energetsku situaciju u Srbiji.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

„Svi znamo za ove poteškoće, ali moje mišljenje je da je Srbija razumela da mora da se pomeri (od Rusije) i mislim da vidimo napredak, da Srbija radi ono što bi trebalo da radi. Napredak se video i u Njujorku, kada se Srbija pridružila 145 drugih zemalja u osudi napada Rusije na svog suseda“, istakao je američki ambasador, demonstrirajući još jednom ko je pravi gospodar Srbije, pred novinarima u hotelu „Metropol Palas“ u Beogradu, nakon konferencije o bezbednosti dece.

On je rekao da SAD apsolutno podržavaju sankcije Rusiji i da bi bilo dobro da se Srbija pridruži grupi zemalja koje dele taj stav, piše Sputnjik.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Hil je ocenio da tu ima još dosta posla, ali je pozdravio što se u taj proces uključuju visoki evropski zvaničnici, koji žele da pokrenu taj dijalog.

1 KOMENTAR

  1. Do kada ćemo trpiti , da jedan običan ambasador, ponizava cijeli Narod i Drzavu Srbiju ?? Bez obzira, što smo u izboru predsednika, nadmašili Kaligulu ……….. Hil bi morao ipak imati poštovanje prema Narodu i Drzavi, ukoliko to poštovanje nema prema Vučiću !! Mi, Narod , moramo ispravljati i vlastite greške. Vučiću moramo utjerati veći strah, nego što su mu ga utjeralu zapadnjaci, sve dok ga se napokon ne oterasimo !! Pritiske i bezobrazluk mora se prerezati Narodnim referendumom, po ključnim pitanjima…..KiM……sankcije Rusiji……..ulazak u EU ( pod kojim uvjetima )!
    Na osnovu rezultata istog, doslijedno kazniti sve veleizdajnike , ili …………………

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime