Gde cure informacije o korona virusu ili “ma nisam ja, pisar Pera je”

0
528
Foto: printscreen

LESKOVAC

Upitan kako je moguće da poverljive informacije od nekud „cure“ i čemu onda konferencije za medije kada neko i desetak sati pre toga objavi vest,. čime se samo unosi zabuna među građane, gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da, što se njega tiče, on informacije daje samo zvanično.

„Te informacije dobijam iz dva izvora kojima verujem, a to je Zavod za javno zdravlje i Opšta bolnica. I te informacije ne delim ni sa najbližima, čak ni sa članovima porodice, a kamoli sa nekim drugim. Slušam direktoricu ZZJZ i vidim da ona ni vama ne deli informacije, a kamoli da ih onda podeli na neki drugi način… Pretpostavljam da to ide iz bolnice i molim da informacije ne budu selektivne, nego da budu prave informacije kako bi i ove informacije imale smisla, naročito u ovom trenutku,“ bio je prilično pomirljiv Cvetanović koji inače vrlo oštro i eksplozivno reaguje kad neko nešto uradi bez njegovog znanja.

Pitanje je postavila dopisnica RTS.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević je rekao da se, s obzirom da se radilo informaciji da je lekar negativan na virus, on prosledio svojim načelnicima.

„To sam im rekao da bi mogli da se pripreme i da znaju da će danas raditi Služba interne medicine, jer je to jedna od bitnih službi bolnice, te da svi koji su u samoizolaciji dođu ujutru na posao. Meni se lično desilo da me je sinoć zvao neko iz medija i upitali koliko ima bolesnih. Kada sam rekao da je jedan, rekli su mi da lažem i da ih ima tri. Poslali su mi informaciju sa sajta covid.data.rs u kome piše u Jablaničkom regionu tri. Ja tu informaciju nisam imao, prvi put sam sinoć video taj sajt. Za informaciju o tri obolela sam saznao jutros. Ja jedino što mogu da uradim je da ponovo uputim svim uposlenicima bolnice da ne smeju da daju nikakve informacije, ali tu ima 1300 uposlenika, pitanje je koliko će to ispoštovati.“

Da Vas podsetimo:  Firma Željka Joksimovića, Manje Grčić i RTV Pančevo kupila prava na Tanjug za 628.000 evra na deset godina

Diimitrijević je inače do ove konferencije tvrdio da se ne javlja nikome , naročito ne novinarima ali je , izgleda, baš sinoć napravio izuzetak.

Na pitanje novinarke JUGpressa kako je mogućre da 1000 zaposlenih u bolnici ima pristup tako poverljivim informacijama kao štrto su rezultati testiranja na kovid 19, Dimitrijević je počeo da objašnjava da mnogi od njih nose uzorke na analize po leskovačkoj bolnici a na konsataciju da se ovde radi o rezultatima koji stižu iz Beograda sa instituta koji radi testiranje na koronu i pitanje kako je moguće da svi ti zaposleni, koje je sma spomenuo, imaju pristup nije konretno odgovorio.

Pre ove konferencije za novinare Dimitrijević je novinare ispred zgrade opštine ubedjivao da on nikome nije dao nikakvu informaciju ni za ovaj slučaj, kada je lekar, na sreću, negativan ali ni pre par večeri kada je potvrdjen prvi slučak korone u Leskovcu i da se to vidi na sajtu covid.rs.

Na konstataciju novinarke JUGpressa da se informacije daju izabranim medijima i pre no što budu zvanično objavljene i da se na tom sajtu, o kome on govori, ne objavljuje detalje već samo brojke te da nije bitno u ovoj situaciji ko ima prvi vest već da je obaveza odgovornih u Štabu za vanredne situacije da svi mediji imaju na vreme informacije zbog gradjana i da se ne bi širila panika , Dimitrijević je počeo da viče “Ja ti nisam kriv što nisi dobra sa drugim medijem”.

Na sugestiju novinarke JUGpressa da ne viče na nju i da se ne obraća tim tonom Dimitrijević je nastavio ” ti si mnogo pametna , piši šta oćeš. Ionako pišeš šta oćeš”, vikao je iznervirani direktor bolnice u prisustvu više novinara i snimatelja.

Da Vas podsetimo:  Kako se država konferencijama bori protiv kriminala
Izvor: jugpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime