Gde idemo? Dečak koji je počinio masakr postao idol vršnjacima!

2
171

Učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ jutros je hicima iz pištolja usmrtio osam učenika, kao i radnika obezbeđenja. Šest učenika i učenica je ranio, kao i nastavnicu koja mu je predavala. Nažalost, K. K. je postao tokom dana idol pojedinim vršnjacima te mnoga deca prave profil s njegovim imenom.

Određen pritvor ocu učenika koji je izvršio masakr u školi

Tek nekoliko sati od masakra, deca su na Instagramu počela da prave profile sa imenom dečaka Koste K. koji je odgovoran za nezapamćeni masakr u Srbiji. Dok je cela zemlja u žalosti, šokantno i neobuzdano ponašanje mladih uzima maha. Oni veličaju dečaka ubicu, uz psovanje nastavnika i negativno komentarisanje školskih predmeta…

– Kriminal u srcu, profa iz istorije u k*rcu – piše u opisu na Instagramu, uz sliku dečaka idola.

Za ubijene vršnjake ih, izgleda, ne grize savest, niti su im vredni pomena… Važan je samo glavni akter – ubica, ali idol!

Na društvenim mrežama pojavio se i uznemirujući post, a objavio ga je drugar dečaka koji je počinio masakr. Naime, u pitanju je Instagram stori na kom se nalazi fotografija maloletnog ubice uz opis „Kralj“ i emotikon pištolja, prenose beogradski mediji.

Slični komentari pojavili su se i na TikToku, gde deca broj žrtava dečaka predstavljaju kao „skor“ iz igrice.

FOTO: Printscreen/Tiktok

„Kralj“, „E sad više nema kečeve“, „Hahahaha“, samo su neki od komentara dece koji se nižu na društvenim mrežama i navode nas da se zapitamo da li je moguće da tinejdžeri ovako razmišljaju.

Tinejdžeri s plastičnim pištoljima šetaju naseljem

U međuvremenu smo dobili snimak dece iz jednog beogradskog naselja koji danas šetaju ulicom, nose plastične pištolje i komentarišu. Pogledajte i sami snimak pored jedne pumpe.

Da Vas podsetimo:  Nemačka zabranjuje upotrebu drva za grejanje od sledeće godine!

VIDEO: Društvene mreže

Dečji psiholog Branka Tišma ističe da je ovako nešto nedopustivo.

– Treba da im se objasni da je ovo neprihvatljivo i da postoje drugi načini na koje se rešavaju problemi. Problemi se ne rešavaju kao u filmovima i u imaginarnom svetu. Ovo su stvarni ljudi i stvarno se desilo i o tome treba razgovarati sa decom. Sada je svima i teško i verujem da će, posebno deca koja imaju različite probleme u razvoju, ne moraju da to budu neki veliki problemi, ali će to videti kao način na kojim se izlazi na kraj. Ono što treba da ih naučimo je da se tako ne izlazi na kraj i da tako nastaju samo novi i novi problemi – kaže Tišma za Blic.

„Učenik zvao policiju i rekao da je pucao, imao spisak i plan“

Na Tviteru su se pojavili i jezivi komentari vršnjaka, u kojima deca uz vest o počinjenom masakru navode da slave „zato što je nastavnica istorije crkla“.

2 KOMENTARA

  1. DESILO SE, PA ŠTA?

    Sada su svi pametni, preduzimljivi i inovativni da zaštite dece i ostalih od pomerenih sa uma. Gde su ti isti bili juče i pre toga da spreče ovo što se dogodilo u školi u Beogradu. Sada su svi pametni, čak je i ΛV održao profesorsko predavanje, kako bi se istakao biračima, a pre toga nije imao vremena, puštao autoputeva na korišćenje i fabrike koje zapošljavaju njegove glasače. Bez njega ništa ne može da prođe, pa čak je iskoristio tragediju da se javi narodu i sve mu objasni na tenane, kao da nema čoveka da se obrati narodu ili u nikoga nema poverenje. On počeo da se javlja putem TV svakodnevno i zamajava ljude, ako ga gledaju i slušaju. Šta će, ima ideje, energiju i moć, može mu se, on je jedini moćnik i znalac svega u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime