Gde je Slaviša Kokeza i čime je kupio svoju slobodu

0
458

Dok je javnost bila zabavljena glasanjem naprednjaka o nepoverenju Nebojši Stefanoviću, zatim njegovom ostavkom na mesto predsednika gradskog odbora Srpske napredne stranke, a onda i „spektakularnim“ hapšenjem njemu bliskog predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, Slaviša Kokeza je ostao u senci. Na ovog funkcionera SNS se praktično zaboravilo iako je dovođen u vezu ni manje ni više nego sa prisluškivanjem predsednika Srbije i planovima za njegovu likvidaciju. Uprkos tome iz stranke nije isključen, bar ne zvanično.

Gde je i čime se bavi Slaviša Kokeza?                                         KokezOd kako je podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije čovek, kome su se na leđa stavljale ovako teške optužbe, zbog kojih je i saslušavan, kao da je u zemlju propao, a koliko je poznato i dalje je član vladajuće stranke.

„Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost. Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina delio iste vrednosti”, napisao je Kokeza u saopštenju koje je pratilo njegovu ostavku.

Posebno se osvrnuo na odnos sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam“, naveo je Kokeza.

Da Vas podsetimo:  NATO šengen: Da li će vojska Alijanse moći slobodno da se kreće kroz Srbiju?

I to je bilo poslednje što smo o ovom čoveku i od ovog čoveka čuli. A tome ima ravno tri meseca.

Saslušanje, poligraf, javno odricanje…

Prethodno je preživeo javnu torturu.

Tada prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza 28. februara proveo je popodne u policiji gde je ispitivan u svojstvu građanina, a kasnije je pušten.

Mediji su preneli da je razlog to što je Aleksandar Kajmaković, vlasnik brojnih klubova i restorana u Beogradu, a koji je saslušan u okviru finansijske predistrage u slučaju Belivuk, na saslušanju rekao da je do poslovnih odnosa sa Veljkom Belivukom došao preko višegodišnjeg poznanstva upravo sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.

Ministar policije Aleksandar Vulin s tim u vezi je rekao da je Kokeza odbio poligraf.

„Kokeza je saslušan u svojstvu građanina… Bilo mu je ponuđeno da se izjasni da li hoće ili neće da odgovori na svako pojedinčano pitanje, što je on odbio. Poligraf nije dokaz na sudu, ali gotovo nepogrešivo usmerava na ono što je istina“, rekao je Vulin i dodao da policija sumnja u istinitost iskaza koji je tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije dao na informativnom razgovoru.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ne razumem zašto je čovek u kojeg sam imao poverenje odbio poligraf, posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije“, rekao je Vučić.

Kokeza podnosi ostavku 22. marta i od tada mu se gubi svaki „javni“ trag.

Nestao u vrtlogu oko Stefanovića

U međuvremenu svih 169 odbora Srpske napredne stranke glasalo je o smeni ministra Nebojše Stefanovića, koga su stranačke kolege optuživale za mnogo štošta. Najčešće se moglo čuti da ima neke odgovornosti u prisluškivanju predsednika.

Da Vas podsetimo:  Rio Tinto ruši kuće u Nedeljicama, aktivisti sprečavaju, policija na terenu

Ova višenedeljna zabava širokih narodnih masa završena je Stefanovićevom ostavkom na mesto predsednika gradskog odbora SNS, dok je ostao na mestu ministra i sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost. Odmah potom usledio je slučaj Jovičić. Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić priveden je zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i trgovine uticajem u saizvršilaštvu.

Kokeza je pao u zaborav, a koliko je poznato i dalje je član Srpske napredne stranke.

Ima sa čim da trguje za slobodu

Politički analitičar Boban Stojanović smatra da je sve u vezi sa Kokezom deo obračuna sa Stefanovićem, te da kao i u slučaju ministra, bivši predsednik FSS verovatno ima nešto čime obezbeđuje svoju sigurnost.

“Nakon izbora Vlade prošle godine počela je smena ljudi Nebojše Stefanovića iz MUP-a. Prethodnih meseci je počelo i uklanjanje njegovih saradnika sa drugih mesta. Sa tribina, kriminalnih krugova, policije dublje, Fudbalskog saveza Srbije… I tada su pompezno uhapsili Belivuka i njegov klan, a Papića, Hrkalović, Kokezu, Stefanovića su pozvali samo na informativne razgovore. Iako su ih optužili za ozbiljne stvari, oni očigledno imaju jake političke veze i drže se zbog političkog uticaja. Neko je morao da podnese ostavku (Kokeza u FSS), neko na neke funkcije (Stefanović u SNS-u sa jedne od dve funkcije), ali zbog političkih odnosa u ovom trenutku je to – to”, kaže Stojanović i dodaje:

“Stefanovića i pored svih umešanosti i veze sa svima ostalima spomenutima čak nisu smeli ni da smene sa mesta Sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost. Tako je i Kokeza sada bivša tema jer verovatno kao dugogodišnji Vučićev saradnik ima sa čim da trguje za svoju “slobodu”. Samo je Jovičić malo više “nadrljao” za sada. Ali verujem da je ovo zatišje pred buru. A prva bura će da krene pred skupštinu SNS-a, a druga verovatno pred ili nakon narednih izbora. A Kokeza će se provući ukoliko ima nešto što može da ugrozi predsednika SNS-a i Republike”, zaključuje Stefanović.

Da Vas podsetimo:  Ko koga ocenjuje novim pravilnikom

Nova.rs
Izvor:https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime