Gde stanuje levica?

1
1099

Bratislav Jugović

Ako politički uticaj kapitalista preživi, Srbija neće. Ako sindikat Đilasu pruža podršku, kome je onda Vučićeva beskompromisna borba protiv tajkuna potrebna? Koliko je još sindikata potrebno, da bi levica imala uporište u sindikatu? Koliko je još sindikalnih podela potrebno da bi se radništvo konačno ujedinilo?

Ohrabrujuće je to što je u sindikatu Sloga članstvo nesložno u nastojanju da s Đilasom izađu na izbore, pa se Sloga razjedinila kao i Đilasov DS. Levici nije tesno u Vulinovom Pokretu socijalista, ali jeste u Đilasovoj Demokratskoj stranci. Vulinovi su na vlasti, a na sednici Glavnog odbora doneli su odluku da ne podrže Radulovićev zakon o radu, pre nego sto je Radulović zajedno s Ružićem u javnosti stekao status „opozicionog“ ministra. Kažem, levica ne stanuje kod Đilasa, zato što je on dva puta truo! Jednom je truli kapitalista, a drugi put je predstavnik trule političke organizacije, jer sve što je trulo, to se i raspada!

Možda bi manje iritantno bilo za pošten svet da je deo sindikata Sloga stupio u „Rolex koaliciju“ sa SPS-om, pošto bi „drug“ Ružić verovatno imao zadatak da to ispregovara sa rukovodstvom Sloge! U tom slučaju šta bi preostalo SPS-u, s obzirom da na Dačićevoj listi PUPS ima neverovatnih 30 odsto mandata. Bilo kako bilo, kao i opoziciju, sindikat Sloga potresaju lomovi. Novi sindikat zdravstva istupio je iz Sloge, a sličan postupak najavljuju i druge članice ovog sindikata.

Predstavnici dva najveća sindikata, Saveza samostalnih sindikata Srbije i Nezavisnosti, Orbović i Čanak, za sada ćute. Mudro ćute! I treba da ćute, zato što je njihovo članstvo običan narod koji će u ogromnom procentu svoj glas poveriti Vučiću. U Vučićevoj borbi, narod prepoznaje svoju borbu. U toj borbi svako novo radno mesto je nova pobeda. Tamo gde nema mesta korupciji, ima mesta za investitore. Takva će biti Srbija Vučićeve vlade!

Da Vas podsetimo:  Katastrofalni Popis 2022: Sve manje ljudi u braku, skoro trećina bez dece

Bratislav Jugović, direktor Pokreta socijalista

Danas

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm..da se,ne lazemo,levice u parlamentu nema, a i da je ima,dosadasnji kako ustav,i zakoni,po sili zakona teraju da sebradi, “ desnicarski pa jos desnije“i,sve!je to do sada,izborna volja gradjana,,,

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime